INGEZONDEN BRIEF: Mag het ietsje minder?!

(Foto Anja van der Starre)

Dag automobilist van de (…), die vanmorgen rond 10.30 uur zo’n haast had op Baanhoek (komend vanaf de Tolsteeg, reed je richting spoorbrug).

Wat moest je hard remmen hè voor onze poes Mickey die plotseling overstak, omdat hij schrok van het geluid en de snelheid waarmee je aan kwam rijden. Het zwarte remspoor op de dijk (12 meter 70!) laat zien, dat je je in ieder geval niet aan de geldende maximumsnelheid van 30 kilometer per uur hebt gehouden.

Was je te laat van huis gegaan of had je een noodgeval waar je dringend heen moest? Ik hoop dat je het ons een keer uit wilt leggen, want wij begrijpen niet zo goed waarom je bent doorgereden terwijl je op zeker gemerkt moet hebben dat je Mickey geraakt hebt (en vervolgens meters over de dijk hebt meegesleurd). Ik weet niet of je van dieren houdt, zo niet, besef dan dat het ook om een kind had kunnen gaan. Die spelen hier vaak en omdat het 30 kilometer-zone is, zou dat moeten kunnen.

Helaas waren er geen getuigen op de dijk vanmorgen. Toch weten we dat je na het remmen even stil stond, vervolgens een stukje achteruit bent gereden om daarna alsnog vol gas weg te rijden. Dat komt omdat er dankzij de buren camerabeelden zijn. Je auto (…) is goed in beeld.

Schrik maar niet, ik zal de beelden hier niet zomaar delen. Het zou niet fair zijn om jou naar aanleiding hiervan publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Helaas ben je niet de enige die het gaspedaal goed weet te vinden op onze mooie dijk. Ik zal je dus geen zondebok maken voor iets, waar veel meer mensen zich aan schuldig maken.

Wij stellen het wel op prijs, dat je contact met ons opneemt over de aanrijding met Mickey. Doe dat vooral zou ik zeggen, dan laat ik de politie er nog even buiten (doorrijden na een aanrijding – ook met een dier – is een strafbaar feit).

Ik zal je nu in ieder geval vast vertellen hoe het Mickey vandaag is vergaan. Nadat je hem had aangereden, is hij op zijn adrenaline naar huis gestrompeld. We zijn linea recta met hem naar de dierenarts gereden (wat een geluk dat we thuis waren!).

Zij vreesde het ergste omdat meteen al duidelijk was, dat zijn rechterachterpoot verbrijzeld was en ook de linkerachterpoot was flink gehavend. Toch wilde ze Mickey in overleg met ons een kans geven. Vanmiddag om half vijf mochten we hem ophalen. Zijn rechterachterpoot is geamputeerd, de linkerachterpoot is waarschijnlijk gered, maar zit volledig in het verband. Nu is het een kwestie van revalideren.

We verzorgen hem liefdevol en houden hoop op een goede afloop.

Mensen in het algemeen, de dijk is geen circuit! Weet wat je kunt aanrichten ook al rijd je maar iets te hard in een woonwijk en/of een straat waar 30 kilometer de maximumsnelheid is.

Anja van der Starre en Dick van den Berg

UPDATE:
De chauffeur van de auto heeft zich donderdagavond 10 juni 2021 een uur na plaatsing van deze ingezonden brief gemeld bij Anja van der Starre en Dick van den Berg. Zij gaan de zaak samen oplossen. 

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

7 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Mag het ietsje minder?!”

  1. Niet alleen de dijk is een racebaan.
    Thorbecke, Rembrandt, pc hoofd…. ondanks vele malen en herhaaldelijk melden wenst deze gemeente er niets aan te doen. Geschokt als er straks iemand wordt doodgereden? Laat dat dan ook maar…. kijk rustig weg, zijn we gewend!!
    Sterkte met Mickey, onschuldig wezentje in de kreukels door een van de vele wegpiraten!!

  2. De heer Lans moet mij eens uitleggen in welk wetboek en welk artikel dat staat dat een kat niet buiten mag lopen. Ben tenslotte nooit te oud om te leren!

  3. @erik lans wat is dat nou weer voor onzin dat katten van de wet niet buiten mogen?? Zoek die wet maar eens op

  4. Ik hoop van harte dat Mickey hiervan hersteld , het is afschuwelijk om te zien en te lezen wat er gebeurd is. Maar ik ben ook een beetje blij dat de bestuurder zich bij jullie gemeld heeft.. hij zal er zelf waarschijnlijk ook “kotsmisselijk” van zijn dat hij dit veroorzaakt heeft. Dank persoon, dat je je verantwoording hebt genomen. Voor jullie allen veel sterkte.

  5. Heel vervelend voor poes Mickey en die automobilist moet ook niet te hard rijden en doorrijden naar een aanrijding, maar katten mogen helemaal niet buiten komen de baasjes overtreden de wet door Mickey vrij buiten te laten lopen.

  6. Ondanks de trieste aanleiding, is het goed dat dit gecommuniceerd is en ook dat de bestuurder zich heeft gemeld. De hele dijk daar blijft een gevaar omdat heel veel rijders zich niet aan de 30 km zone houden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld