Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Wethouder bedankt leden opgeheven Sportraad Sliedrecht voor hun inzet

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht heeft woensdag 17 juli 2019 de leden van de laatste bestaande Sportraad Sliedrecht bedankt voor hun jarenlange inzet voor de Sliedrechtse sport. De bijeenkomst was in de bestuurskamer van sporthal De Stoep. Ruim een half jaar geleden werd de Sportraad Sliedrecht opgeheven. 

Aanwezig waren slechts enkele leden v.l.n.r Jelle den Toom, Henk Boer, wethouder Hanny Visser en Joop Hartog. Anderen waren verhinderd. Lid Van Mourik is overleden. (Foto gemeente Sliedrecht)

Wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sport richtte het woord tot de oud-bestuurders. DeSportraad Sliedrecht is in december 2018 opgeheven. De wethouder bood hen namens het gemeentebestuur bloemen en een cadeautje aan.

Geschiedenis
De Sliedrechtse Sportraad werd in 1982 opgericht en heeft dus ruim 35 jaar bestaan. De raad werd volgens de gemeente eind 2018 opgeheven vanwege een gebrek aan draagvlak onder de sportverenigingen, beperkte bevoegdheden bij beslissingen en gebrek aan middelen voor eigen activiteiten. Omdat zij om deze redenen geen zinvolle bijdrage aan de sport kunnen leveren, besloten de leden van het laatste bestuur hun zittingstermijn niet te verlengen. De Sportraad werd in december 2018 met instemming van het College van B&W en de gemeenteraad opgeheven. De leden van de Sportraad waren: Erik Bot, Henk Boer, Joop Hartog, Henry Klop, Wim van Mourik en Jelle den Toom. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld