Japans restaurant Oishi Fusion

Eikenprocessierups nu in zeker zestig bomen gezien

SLIEDRECHT – De eikenprocessierups wordt een steeds groter probleem voor de gemeente Sliedrecht. Woensdag 17 juli 2019 meldt de gemeente dat deze in zestig bomen is gezien op negen locaties. Dinsdag waren er nog veertig bomen besmet.

Op deze kaart een overzicht van de locaties waar de eikenprocessierups in bomen is gevonden. (Kaart gemeente Sliedrecht)

De meeste bomen met eikenprocessierupsen staan op bedrijventerrein Nijverwaard. Aan de Beyerinckstraat zijn achttien bomen besmet. 

Sneller tot actie overgaan
De gemeente Sliedrecht is aan het kijken of binnen de huidige contractuele verplichtingen toch sneller tot actie kan worden overgaan. “Neemt niet weg dat de overlast erg vervelend is. We zijn superactief om de bomen onmiddellijk te markeren, zodra er wordt gesignaleerd. Naar aanleiding van publicatie krijgen we nu ook meldingen uit het dorp binnen. Met elkaar proberen we de overlast tot minimum te beperken”, zegt wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte woensdagmiddag tegen Sliedrecht24. Het Oogziekenhuis in Rotterdam waarschuwt woensdag voor oogklachten door brandhaartjes van de rups. Blijvend oogletsel is niet uitgesloten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld