Japans restaurant Oishi Fusion

Rivas Zorggroep uitgesloten van aanbesteding jeugdgezondheidszorg  

GORINCHEM / SLIEDRECHT – Rivas Zorggroep is met een kortgeding bij de rechtbank van Rotterdam uitgesloten van de aanbesteding voor de jeugdgezondheidszorg in de regio Zuid-Holland Zuid bericht de organisatie donderdag 18 juli 2019. De uitsluiting van de deelname aan de aanbesteding betekent dat de jeugdgezondheidszorg in de regio Zuid-Holland Zuid vanaf 1 januari 2020 niet langer wordt verzorgd door Rivas Zorggroep. 

De zorgorganisatie had een kortgeding aangespannen, omdat ze volgens de Dienst Gezondheid & Jeugd niet voldeed aan de eisen die worden gesteld aan de inschrijving voor deze aanbesteding.

De zorg wordt overgenomen door de partij die de aanbesteding wordt gegund. Wat dit voor medewerkers en cliënten betekent, is nu nog niet duidelijk. Rivas Zorggroep gaat er vanuit dat cliënten kunnen blijven rekenen op goede jeugdgezondheidszorg. 

Kosten
Rivas zegt dat het kwalitatief goede jeugdgezondheidszorg kan leveren. “Daarbij is een realistische financiering van groot belang. Daarom heeft Rivas bij de inschrijving gesteld dat er rekening gehouden moet worden met een stijging van kosten in de komende jaren. Kosten als loonstijgingen en huurverhoging moeten immers kunnen worden betaald. De Dienst Gezondheid & Jeugd ziet dit als een voorbehoud dat Rivas niet had mogen maken. De rechter heeft de dienst in het gelijk gesteld”, aldus de Rivas Zorggroep.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld