Werkzaamheden Rivierenbuurt gaan zeker half jaar duren

SLIEDRECHT –  KWS Infra de Rivierenbuurt-Zuid is begonnen met de werkzaamheden in de Rivierenbuurt. De wijk wordt opnieuw ingericht om zo weer te kunnen voldoen aan de eisen en wensen van een veilige 30 km/h-zone. Ook gaat KWS Infra de openbare ruimte in de Rivierenbuurt-Zuid aanpakken. 

Dinsdag 7 september 2021 is de Scheldelaan verder opgebroken en daarna het eerste gedeelte van de Grevelingenlaan. Woningen zijn met loopschotjes bereikbaar. Elke woning is van een droogloopmatje voorzien om het zand wat buiten de woning te kunnen houden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het werk bestaat uit het openbreken van de straat, het weghalen van de oude riolering, het weer aanbrengen van nieuwe riolering (incl. vervangen van huisaansluitingen) en het nieuw straatwerk neerleggen. Tijdens de werkzaamheden wordt de straat per fase opgebroken. Autoverkeer heeft tijdelijk geen doorgang. De woning blijft met loopschotten te allen tijde te voet bereikbaar. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Hulpdiensten zijn op de hoogte van de werkzaamheden en hebben bij calamiteiten altijd doorgang. Er is een hele planning gemaakt, waarover Sliedrecht24 eind juli berichtte. Bij normale (weers-)omstandigheden is de revitalisering klaar in februari 2022.

4 gedachten over “Werkzaamheden Rivierenbuurt gaan zeker half jaar duren”

  1. Waarom geen camera’s langs de straten die als racebaan gebruikt worden?
    Hoe makkelijk wil je het hebben!!

  2. De wijk wordt opnieuw ingericht om zo weer te kunnen voldoen aan de eisen en wensen van een veilige 30 km/h-zone????????????
    De wijk wordt helemaal niet anders ingericht dan voorheen. Als je over extera maatregelen begint in de Grevelingenlaan dan kan dat niet vanwege de hulpdiensten of de vuilniswagen. Een gemiste kans om automobilisten te dwingen zich aan de passen aan de 30 km/h. Ook en vooral ouders van kinderen van de Calvijnschool trekken zich niks aan van de voorgeschreven snelheid.

  3. Tja, om nou meteen zuur te doen over een politieke partij … uiteindelijk zijn we zelf met z’n allen degenen die door het dorp rijden. Een bord ‘30’ zou waar dan ook voldoende moeten zijn om ervoor te zorgen dat iedereen netjes rijdt. In elke schoolzone samen beter opletten.
    Laten alle weggebruikers kritisch zijn op eigen gedrag. Dan hoeven we vast niet te gaan suggereren dat er politieke belangenverstrengeling is.

  4. Tja 30 km zones geld verspilling als er geen controle op is. Is ws voor de Calvijn school daar als ik zo eens kijk wat het eerste wordt aangepakt de SGP de dwingende hand in gehad zeker. De rest van Sliedrecht blijft racebaan!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld