Opnieuw inrichten Rivierenbuurt-Zuid start begin september

SLIEDRECHT – In opdracht van de gemeente Sliedrecht gaat KWS Infra de Rivierenbuurt-Zuid ‘revitaliseren’. De werkzaamheden beginnen maandag 6 september 2021 en worden in fases uitgevoerd. Bewoners hebben daarover een brief ontvangen. Bij normale (weers-)omstandigheden zijn de werkzaamheden gereed in februari 2022.

Dit is de planning. De wijk wordt opnieuw ingericht om zo weer te kunnen voldoen aan de eisen en wensen van een veilige 30 km/h-zone. Ook gaat KWS Infra de openbare ruimte in de Rivierenbuurt-Zuid aanpakken. (Kaart KWS Infra)

Het werk bestaat uit het openbreken van de straat, het weghalen van de oude riolering, het weer aanbrengen van nieuwe riolering (incl. vervangen van huisaansluitingen) en het nieuw straatwerk neerleggen. De planning ziet er als volgt uit:

  • Fase 1.1: maandag 6 september 2021 t/m vrijdag 24 september 2021 (kleur geel)
  • Fase 1.2: maandag 11 oktober 2021 t/m vrijdag 29 oktober 2021 (kleur geel)
  • Fase 2.1: maandag 6 september 2021 t/m vrijdag 17 september 2021 ( kleur oranje)
  • Fase 2.2: maandag 20 september 2021 t/m vridag 1 oktober 2021 (kleur oranje)
  • Fase 2.3: maandag 27 september 2021 t/m vrijdag 8 oktober 2021 (kleur oranje) Het straatwerk volgt na Maaslaan
  • Fase 2.4: maandag 4 oktober 2021 t/m vrijdag 22 oktober 2021 (kleur oranje)
  • Fase 3: november 2021 t/m december 2021 (kleur rood)
  • Fase 4: december 2021 t/m januari 2022 (kleur paars)
  • Fase 5: februari 2022 (kleur blauw)

Huisaansluiting riool
De huisaansluiting op het riool wordt vanaf het hoofdriool tot aan de erfgrens vervangen en wordt aangesloten op de bestaande aansluiting. Wanneer KWS Infra met de huisaansluiting bezig is, kunnen bewoners op dat moment geen gebruik maken van o.a. toilet, (vaat)wasmachine of douche, De bewoners worden daarover vooraf geïnformeerd.

Ophogen
In heel Nederland zakt de bodem, dus ook in Sliedrecht. Tijdens dit project worden de straten in de Rivierenbuurt opgehoogd, de ophoging verschilt per straat. In de gemeente Sliedrecht is het volgens KWS Infra de standaard dat je als bewoner zelf het ophogen van jouw tuin verzorgt. KWS Infra raadt de bewoners aan om na de werkzaamheden de tuin op te hogen, zodat deze niet lager ligt dan de stoep of straat. Als jouw tuin lager ligt, kan bij regenval wateroverlast ontstaan.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden wordt de straat per fase opgebroken. Autoverkeer heeft tijdelijk geen doorgang. De woning blijft met loopschotten te allen tijde te voet bereikbaar. Ook worden er omleidingsroutes ingesteld. Voor fietsers en voetgangers, anders dan bestemmingsverkeer, is er gedurende de werkzaamheden een algemene omleiding. Hulpdiensten zijn op de hoogte van de werkzaamheden en hebben bij calamiteiten altijd doorgang.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld