Werkzaamheden kunstgras bijna klaar

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Alhoewel de weergoden de afgelopen dagen niet meewerkten, vorderen de werkzaamheden bij de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld van de voetbalvereniging Sliedrecht gestaag. Na de zoveelste keuring van de ondergrond werd maandag 23 november 2015 een begin gemaakt met het plaatsen van de uiteindelijke grasmat.

Als alles naar wens verloopt, worden maandag 30 november de doelen en dug-outs geplaatst en kan het nieuwe veld in gebruik worden genomen. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Voorafgaand aan het leggen van de grasmat was al heel wat werk verzet. Na het afgraven van ruim 30 cm toplaag van de oude natuurlijke grasmat, werd een enorme hoeveelheid zand aangevoerd. Daarop kwam een speciale dempende laag. Vervolgens is in twee dagen het kunstgras gelegd en is inmiddels een enorme hoeveelheid zand, ca. 125 ton, uitgereden over het 7500 m2 grote veld. Dat lijkt veel, maar resulteert slechts in een laagje van 1 cm dik dat in de kunstgrasvezel wordt geborsteld. Dinsdag 25 november begon de laatste fase, namelijk eenzelfde hoeveelheid rubbergranulaat, dat in 6 grote vrachtwagens werd aangeleverd, uitrijden over het veld.

Metamorfose
Als het veld in gebruik is genomen, is de eerste fase van de metamorfose van De Lockhorst voltooid. Het resultaat mag er dan zijn: een mooie grasmat met nieuw hekwerk en nieuwe lichtmasten. Fase twee vindt plaats in het voorjaar van 2016, wanneer de verbouwing c.q. nieuwbouw van de kleedgelegenheid en kantine worden aangepakt. Een vurige wens van de bijna 104-jarige vereniging gaat dan in vervulling en wellicht dat dit kan samenvallen met promotie van het eerste elftal naar de Hoofdklasse. Voor wat dat laatste betreft ligt het elftal in ieder geval op koers.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld