Watertoren B.V. wil dat niemand zich op watertorenterrein begeeft

SLIEDRECHT – Watertoren B.V. vraagt een ieder om van het watertorenterrein af te blijven. “Wij kunnen en willen geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van mensen (en zeker geen kinderen!) die toch op het terrein komen. De komende periode gaan we verder met het plaatsen van hekwerken rond het terrein. Een landmeter zal daarvoor de exacte locatie (eigendomsgrens) meten en bepalen”, schrijft woordvoerder Gelinde Groeneveld van Watertoren B.V. vrijdagmiddag 1 mei 2020 aan omwonenden, “Bij onraad verzoeken we jullie de politie te bellen. Zij zullen dan handhaven.”

Het bordje nabij het watertorenterrein. (Archieffoto omwonende)

In de brief geeft Groeneveld uitleg over de werkzaamheden op het terrein. De terreinbeheerder is nu aan het eggen en gras aan het inzaaien. Groeneveld: “Dat is bedoeld om verstuiving van de grond in de zomer tegen te gaan. Om dit gras goed te laten aanslaan is de huidige regen erg welkom, maar ook jullie hulp kunnen we goed gebruiken.”

Kinderen en afsluiting
Watertoren B.V. vraagt om de afsluiting van het terrein te respecteren en, indien mogelijk, anderen daarop aan te spreken als zij dit niet doen. “De afgelopen weken krijgen we weer steeds meer meldingen van ongewenst bezoek. Groepjes mensen die zitten te vissen en te BBQ-en, mensen die een rondje lopen over het terrein, jongeren die de loodsen ingaan. Woensdag speelde er zelfs een groep jonge kinderen op het terrein ten westen van de loodsen. Er was een hut gebouwd, er stond een trampoline, er staan stoelen en een barbecue. Ook lag er een stapel afvalhout, dat niet van het terrein kwam.”

Asbest vondst
Het terrein is een bouwterrein, en daarmee volgens Groeneveld niet veilig. Groeneveld schrijft in een e-mail: “Afgelopen week kwam er een signaal dat er asbest gevonden zou zijn. Na onderzoek van de Omgevingsdienst bleek dit gelukkig gemakkelijk te verwijderen, maar dit illustreert ons dilemma. Het terrein is door een gecertificeerd bedrijf (visueel) al eerder geschoond van asbest, maar dit geeft – begrijpelijk – geen 100% zekerheid.”

1 gedachte over “Watertoren B.V. wil dat niemand zich op watertorenterrein begeeft”

  1. Wat een onzinverhaal. Het terrein is géén bouwterrein.
    Mensen mensen, wat een zorg ineens voor de omwonenden. Er wordt gras gezaaid tegen het stuiven..
    Wij wonen hier ruim 30 jaar en na het vertrek van Delta Shipyards is er nog NOOIT op enige manier rekening gehouden met ons.
    Wij zijn altijd met medeweten van de gemeente geschoffeerd en voor het blok gezet. Ik denk even aan o.a de zandtransporten die plaats vonden vanaf dit terrein.
    Nu mogen we verklikkertje gaan spelen om mensen die ’s avonds een hengeltje uitgooien en geen kip kwaad doen te verlinken. (Het zijn meestal Roemenen of Litouwers die ver van huis zijn en zo ontspanning zoeken)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld