INGEZONDEN BRIEF: Asbest en eggen

Gisteren hoorde ik van één van de omwonenden van het Watertorenterrein dat er op diverse plaatsen stukjes asbest waren waargenomen. Men had ze met een camera vastgelegd. Ik vroeg wat er mee gedaan werd. Dat werd aan mij overgelaten.

Een stuk asbest op het watertorenterrein (Foto via Simon Kadijk)

Ik heb daarop digitaal melding gedaan bij de Milieudienst Zuid-Holland Zuid, bij de burgemeester en bij wethouder Piet Vat. Op zich werd er snel gereageerd. Vanuit de gemeente werd ik nog op Koningsdag gebeld. Men zou er werk van maken. Vanmorgen door de Milieudienst gebeld. Hoe men op het terrein kon komen etc. 

Tot mijn verbazing zie ik na weken niets van hem gezien te hebben weer een belg op het terrein. Hij laat 4 eggen uit zijn vrachtautootje en koppelt die aan elkaar en verzwaart die. Precies de dag na dat ik de asbestmelding heb gedaan. Bijzonderheid: er is ook met een sleepeg gereden, nadat we in januari een melding kregen als omwonenden (althans sommige omwonenden) dat er onderzoek gedaan zou worden naar asbest. Vanuit de gemeente of de milieudienst heb ik ondanks diverse telefoontjes gepleegd te hebben nog niets gezien op het terrein. Ik schrijft dit om 11.00 uur. 

Je vraagt je dan af: is dit toeval? Waarom wordt er überhaupt geëgd? Wat heeft dat voor zin? En waarom nu precies nadat er melding is gemaakt van stukjes asbest die zijn gevonden? Ik ben erg benieuwd naar het antwoord? Wie kan mij daarbij helpen? 

Met burgerlijke  groet,
Simon Kadijk  

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

8 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Asbest en eggen”

 1. Het eggen wordt waarschijnlijk gedaan om te voorkomen dat vogels op het terrein gaan broeden. Dit kan namelijk voor vertraging zorgen wanneer wordt gestart met werkzaamheden. Dat asbest wordt gevonden wil niet direct zeggen dat een probleem is. In grond mag een bepaalde hoeveelheid asbest aanwezig zijn zonder dat de daarvoor geldende norm wordt overschreden.

 2. Op het afgesloten Watertorenterrein wordt door de eigenaar regulier onderhoud uitgevoerd om het terrein schoon en veilig te houden, in afwachting van toekomstige woningbouw. Op dit moment wordt er gras ingezaaid om verstuiving van de grond tegen te gaan. Tijdens de werkzaamheden kwam er een melding van de Omgevingsdienst dat er asbest gevonden zou zijn. De werkzaamheden zijn hierop direct stilgelegd. De Omgevingsdienst heeft een brok asbest (zie bovenstaande foto) gevonden. Deze is verwijderd. Op aangeven van de Omgevingsdienst konden de onderhoudswerkzaamheden weer hervat worden. Mocht u vragen hebben over het Watertorenterrein, neem dan contact op met [email protected].

 3. Ik sluit mij aan bij Nathalie, en vervolgens wordt er vandaag ( donderdag ) de werkzaamheden weer vrolijk voortgezet.

 4. Kan Gelinde vertellen wat hij dan vandaag (woensdag) aan het doen is? Want de Belg is toch weer met dingen bezig op het watertorenterrein. Dus stilgelegd is het niet en ook niet gecommuniceerd wat er dat werkelijk nu weer geprobeerd achter te houden. Hoe gek kunnen ze het allemaal gaan vinden als ons vertrouwen in het proces weer geschonden word.

 5. Bullshit watertoren Bv!
  Het terrein ligt vol met asbest, en dat wist jij ook!

  Er zijn al eerder meldingen gedaan dat daar stukken asbest (verdacht) materiaal liggen wat door jullie is weggewimpeld.
  Dit is zelfs per mail aan de projectleider gemeld…
  We worden jullie leugens een beetje zat!

  En hoezo werkzaamheden gestaakt? Er word al weken niets meer gedaan, het leed is namelijk al geschied, dat daar mensen aan het werk zijn geweest zonder bescherming, terwijl het bij jullie allang bekend was dat er (vermoedelijk) asbest aanwezig is.
  Hoe dieper er gegraven wordt, hoe meer vervuiling er omhoog komt.

  Er is zelfs nog met omwonenden over het terrein gewandeld tijdens de informatie dag…

  Schaam jullie😡

 6. Watertoren BV heeft zojuist de melding ontvangen en heeft haar werkzaamheden gestaakt in afwachting van nader onderzoek.

 7. Met de brand is er vast niks vrijgekomen!!!! tests hebben die destijds ook uitgewezen!! Foto bevestigd duidelijk het tegendeel!! Dus voor de nieuwe burgemeester, waar kunnen we tekenen? Hier gingen alle wolken door de tuin, met daarbij alle asdeeltjes van die er bij de brand loskwamen. Als wij over 30 jaar kanker hebben, bij wie kunnen we dan aankloppen?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld