Sliedrechters onder winnaars project ‘Verhalen om nooit te vergeten’

DEN HAAG / SLIEDRECHT – Begin april 2020 riep de provincie Zuid-Holland kinderen op om mee te doen aan het project ‘Verhalen om nooit te vergeten’. Ze moesten daarvoor ouderen digitaal interviewen over verhalen over de Tweede Wereldoorlog en daar een video van maken. Dat deden ook Sam en Dylan schrijft vrijdag 1 mei 2020 Evelien van der Kooi, van de redactie ‘Verhalen om nooit te vergeten’ aan Sliedrecht24. Het tweetal behoort tot de vier winnaars.

Deze winnaars hebben stuk voor stuk bijzondere verhalen op een creatieve, mooie manier weten te verwerken tot even bijzondere video’s. Tot eind april 2020 konden video’s worden ingestuurd om mee te doen voor een prijs.

Contact generaties stimuleren
Met ‘Verhalen om nooit te vergeten’ wilde de provincie bijzondere verhalen over de Tweede Wereldoorlog door de ogen van kinderen verzamelen en het contact tussen generaties stimuleren in het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert, maar onze vrijheid door het coronavirus tegelijk wordt beperkt. Sam vertelt aan de hand van oude documenten over haar opa en overgrootvader én hun betrokkenheid bij het verzet. Dylan verbeeldt met een creatieve Playmobil stopmotion het verhaal van zijn overgrootvader, die Biesboschcrosser was. 

Tekst gaat verder onder video.
Dylan maakte een video over de Biesboschcrosser. 

Een aantal van de andere inzendingen komt ook uit Sliedrecht en zijn volgens Van der Kooi ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Collectieve geheugen
Alle ingezonden filmpjes zijn te bekijken via deze playlist. Kinderen kunnen nog steeds video’s inzenden via de website ‘Verhalen om nooit te vergeten’ om zo mee te bouwen aan het collectieve geheugen van Zuid-Hollandse verhalen over de Tweede Wereldoorlog. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld