Waterbus wijst op gevaar van zwemmen bij halte

SLIEDRECHT – Na Rijkswaterstaat en Koninklijke BLN Schuttevaer wijst nu ook Waterbus B.V. op de gevaren van zwemmen bij de aanmeerlocaties, zoals bij het Middeldiep in Sliedrecht. 

Het is aantrekkelijk om met warm weer daar in het water te plonsen. Maar doe het niet! Waterbus waarschuwt dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Volgens de gemeente Sliedrecht zijn de eerste bekeuring al uitgedeeld.

6 gedachten over “Waterbus wijst op gevaar van zwemmen bij halte”

 1. Ga er lekker zwemmen dan! Doe niet zo naïef. Denk je omdat er mensen zwemmen dat het ongevaarlijk is? Dat water is vervuild. Is belachelijk dat de gemeente een vermogen uitgeef aan zwemlessen en dit water niet afzet.

 2. De grootste onzin, zwemmen in de haven is geen probleem. Als de gemeente iets wil doen voor de jeugd maakt dan eerst een mogelijkheid voor je iets verbied.
  Overal worden ze weggestuurd zonder met een oplossing te komen.
  Sliedrecht staat er wat dat betreft slecht voor onze buren hebben betere voorzieningen.

 3. Het is inderdaad verboden om in de haven te zwemmen echter onze boa’s en politie rijden gewoon voorbij zonder op te treden.
  Ik hoor de ouders niet praten over de overlast die de zwemmers veroorzaken , namelijk het zo nodig om voor of naast je boot springen als je naar binnen vaart en als je ze dan verteld wat er gebeurd als zij een klap van de schroef krijgen kan je allerlei verwensingen krijgen.
  Waar zijn deze ouders om hun kinderen te vertellen dat ze niet op andermans spullen mogen komen en de achter gelaten rommel op en rond het autosteiger op te ruimen, deze zelfde ouders komen het ook niet opruimen.

 4. Als er al geen beleid is om er voor te zorgen dat er voor onze opgroeiende jongeren later betaalbare huizen zijn, zorg er dan in ieder geval voor dat ze met dit weer ergens in de rivier kunnen zwemmen.

 5. Een dorp dat zo mooi aan t water ligt, maar zonder gelegenheid voor de kids om lekker en ‘veilig’ te zwemmen..

 6. Hé gemeente, tijd voor een strandje waar wél veilig gezwommen kan worden? Watertorenterrein? Of moet eerst de bootjeshelling gerealiseerd zijn?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld