Koninklijke BLN-Schuttevaer wijst op gevaren van zwemmen in open water

SLIEDRECHT – Afd. Alblasserwaard van Koninklijke BLN-Schuttevaer met het secretariaat in Sliedrecht, de grootste branchevereniging van de binnenvaart, maakt zich zorgen over gevaarlijke situaties met zwemmers. Zeker nu het warme weer zijn intrede doet.

De haven van Sliedrecht. Personeel in de binnenvaart komt dit in de zomerperiode regelmatig tegen op het water, in en om havens, rivieren, sluizen en bruggen. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Veel bewoners in onze regio zijn nauw verbonden met het water. Sommige wonen al geruime tijd in dit  rivierengebied en / of werken al generaties lang in de maritieme sector. Zij zijn vaak bekend, evenals de binnenvaartschipper, met de gevaren van het open water.

Levensgevaarlijk!
Zwemmen is gezond, geeft plezier en verkoeling. “Voor de duidelijkheid onze branchevereniging is niet tegen zwemmen in open water maar hun doel is u en jou te waarschuwen voor de gevaren. Want op sommige plaatsen kan het levensgevaarlijk zijn, ‘zelfs’ voor de geoefende zwemmer! Sommige schippers maken helaas ernstige ongelukken mee of een verdrinking. In de meeste gevallen kunnen ze er zelf niets aan doen maar men voelt zich toch verantwoordelijk. Helaas zijn er elk jaar doden te betreuren en we zijn bang dat dit aantal zomaar kan gaan stijgen de komende jaren”, vertelt Jan Rijksen, secretaris van Koninklijke BLN-Schuttevaer afd. Alblasserwaard. Hier online vind je meer informatie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld