VVD wil onderzoek naar draagvlak

SLIEDRECHT – De VVD heeft dinsdagavond 19 januari 2016 de raad na een schorsing gevraagd hoe de gemeenteraad denkt over het houden van een onderzoek naar draagvlak voor de opvang van een nieuwe groep vluchtelingen. De liberalen vinden het van essentieel belang alvorens tot een besluit te komen.

Burgerraadslid Sjors van Wijngaarden (Foto gemeente Sliedrecht)

Sjors van Wijngaarden vertelde dat zijn partij de VVD nu eigenlijk weinig ziet in een quickscan naar locaties en mogelijkheden voor de opvang van vluchtelingen. Het college noemt een aantal van 250 mensen voor een periode van 2 jaar. Het college benadrukte eerder dinsdagavond dat er geen ‘concreet verzoek van het COA ligt’, maar zich vooral op vragen wil voorbereiden. 

Burgers
De PvdA was de enige partij die reageerde op wat de VVD opperde. “Dat zal weinig extra zoden aan de dijk zetten, want dan krijgen we daar weer vraagstelling over van ‘wat is draagvlak’, verwoordde Anton van Rees (PvdA). Ook burgemeester Bram van Hemmen (CDA) – antwoordde overigens op vragen van PRO Sliedrecht raadslid Rob Penning – dat het onderzoeken van draagvlak niet gemakkelijk is. “Misschien moeten we nog eens nadenken over een platform met betrokken burgers om daar over te praten”, sprak Van Hemmen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld