Slechte generale voor v.v. Sliedrecht

BARENDRECHT / SLIEDRECHT – Dinsdagavond 19 januari 2016 speelde Sliedrecht de tweede oefenwedstrijd in vier dagen als aanloop naar de herstart van de competitie a.s. zaterdag 23 januari 2016. In Barendrecht liep de equipe van trainer Kees van Loon tegen Smitshoek, de koploper in de 1e klasse C, tegen een fikse 6-2 nederlaag aan.

Luciano van Harlingen kon met 2 doelpunten de nederlaag nog enigszins verzachten (Archieffoto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Waarschijnlijk neem Sliedrecht het begrip ‘vriendschappelijk’ iets te letterlijk, want evenals zaterdag j.l. toen tegen 2e klasser Almkerk werd geoefend, blonk Sliedrecht ook dinsdagavond niet uit door inzet en werklust.

Noten gekraakt
De eerste helft van Sliedrecht was zeker niet eerste-klas-waardig. Na een kwartier was het al 2-0 en binnen 40 minuten hadden de gasten al talloze keren de verdediging van Sliedrecht omver gespeeld en stond er een 5-0 score op het bord. Na de pauze, waarin waarschijnlijk de nodige noten zijn gekraakt, speelde Sliedrecht aanzienlijk feller en zagen we weer aanvallend spel zoals Sliedrecht dat eigenlijk altijd moet spelen. Alhoewel de gastheren eerst nog 6-0 scoorden, wist Luciano van Harlingen uiteindelijk nog twee keer tegen te scoren en was de hatelijke nul van het bord.

Degradatiedruk tegenpartij
Naar verluid heeft het team tijdens het trainingskamp in Marbella wel heel goed gespeeld en houden we de twee oefenwedstrijden van de afgelopen dagen maar als ‘de slechte generale’ vóór dat er zaterdag 24 januari 2016, aanvang 14.30 uur, naar Huizen wordt afgereisd om het daar op te nemen tegen Zuidvogels. Deze ploeg staat in de onderste regionen van de ranglijst, maar juist deze tegenstanders gaan na de winterstop de degradatiedruk voelen en zijn vaak onberekenbaar. Sliedrecht is dus gewaarschuwd!