S.K.C. Merwede verliest wedstrijd van Excelsior Delft

SLIEDRECHT – Zaterdag verloor S.K.C. Merwede de uitwedstrijd tegen Excelsior Delft. De thuiswedstrijd werd nipt gewonnen. De Sliedrechtse korfbalclub kon zich naar eigen zeggen opmaken voor een zware wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis aan de overleden Ben de Joode, erelid van Merwede.

De Merwedianen begonnen volgens de vereniging goed aan de wedstrijd. Nadat beide teams hadden gescoord, liep Merwede uit naar een 2-5 voorsprong.  De voorsprong kon lange tijd vastgehouden worden. Tot een stand van 9-10 was het Merwede, die aan de goede kant van de score stond. Halverwege draaide de wedstrijd om en was het Excelsior, die aan de goede kant van het scorebord stond. De club zegt aanvallend niet goed te hebben gespeeld en verdedigend steken te hebben laten vallen. Daardoor kon het tij volgens de vereniging niet meer gekeerd worden. Tot een stand van 16-15 konden de rood-witten nog aanhaken, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg en liep uit naar een 20-15 voorsprong. Steven Bakker bepaalde met een strafworp de eindstand op 20-16. Iris van Eijl en Kevin van Beest scoorden tijdens de wedstrijd vijf keer. Steven Bakker en Tessa Visser maakten ieder twee goals en Jolanda Redelijkheid en Ramon van Meeteren scoorden elk nog een punt.

Thuiswedstrijd
‘We moeten beter spel vertonen, als we nog willen meedoen om het kampioenschap’, aldus de club. Een kleine troost voor de ploeg uit Sliedrecht, was dat Achilles ook verloor. Dat betekent dat Merwede nog steeds op de tweede plaats staat, met nog steeds één punt achterstand. Merwede speelt aankomende zaterdag thuis tegen Valto uit De Lier. De uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel en dus belooft dit volgens de club een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 13.40 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld