Oishi Fusion

VSO denkt na over opzetten podcasts en livestreams met leden

SLIEDRECHT – Voorzitter Adrie Stuij van de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) heeft donderdagmiddag 7 januari 2021 vanwege de coronamaatregelen de VSO-leden via een livestream een nieuwjaarstoespraak uitgesproken. De VSO verdiept zich op dit moment in het opzetten van podcasts en livestreams. Stuij zegt dat Sliedrechtse ondernemers ‘uitermate hard’ zijn geraakt door de coronamaatregelen.

Voorzitter Adrie Stuij (VSO) donderdagmiddag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Verschillende Sliedrechtse ondernemers zijn economisch getroffen door de pandemie. “Diensten naar het buitenland kwamen vanwege de reisbeperkingen vrijwel stil te staan, productieprocessen moesten drastisch worden gewijzigd, niet essentiële winkelbedrijven hebben sinds de lockdown de deuren moeten sluiten en vooral de horecaondernemers zijn over vrijwel het gehele jaar uitermate hard geraakt”, sprak Stuij, “Sommigen hebben besloten de feestelijkheden rondom het bedrijfsjubileum uit te stellen.” ‘Geleerde lessen’ moeten volgens Stuij worden meegenomen naar het nieuwe jaar. Stuij: “Weliswaar  noodzakelijkerwijs, maar er is bewezen dat we thuis kunnen werken, dat we virtueel kunnen vergaderen en dat we sociale media op een andere manier kunnen inzetten. Een stellig bewijs van flexibiliteit en creativiteit.” Economisch gezien zijn volgens Stuij de verwachtingen hoog gespannen. “Er wordt voor dit jaar een groei voorspeld van rond 3%. Natuurlijk hopen we met elkaar dat dit bewaarheid wordt en dat de nadelige gevolgen van de corona crisis beperkt zullen blijven”, aldus Stuij. 

Prominente rol leden
Binnen de VSO, waar het ledenaantal stabiel bleef, konden slechts een drietal bijeenkomsten worden georganiseerd. “Al de andere geplande activiteiten moesten in het vat blijven zitten. Gelukkig weten we dat wat in het vat zit niet verzuurt. “Fysieke bijeenkomsten blijven voorlopig niet mogelijk. Daarom willen we op een andere wijze invulling geven aan contactmomenten. Zo zijn we bezig met de opzet van een aantal podcasts en livestreams met wisselende onderwerpen. We zien graag dat onze leden daarin een prominente rol krijgen. We denken hierbij bijvoorbeeld aan interviews met leden of aan het voorstellen van nieuwe leden. Binnen niet al te lange tijd komt het bestuur met de verdere invulling in de lucht.” Leden van de VSO gaan door de coronabeperkingen minder contributie betalen. Het bestuur van de ondernemersvereniging komt volgens Stuij met een voorstel om op de bijdrage voor 2021 met de helft te halveren. De leden mogen dan digitaal beslissen. De VSO verwacht een nieuwe samenkomst misschien pas weer in het najaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld