Vragen uit politiek over stort vervuilde grond in Sliedrecht-Noord

SLIEDRECHT – Prompt kwamen er dinsdagavond 15 mei 2018 vragen over het overbrengen van vervuilde grond van het Land van Matena in Papendrecht naar een weiland van Jan Vink in Sliedrecht-Noord. Raadslid Gerrit Venis (PRO Sliedrecht) wilde weleens weten of het college van B & W op de hoogte was van de transporten met vervuilde grond?

Deze foto is dinsdagmiddag gemaakt. Vervuilde grond wordt gestort in het weiland. (© Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

Meteen werd de raad geschorst voor tien minuten. “Het college probeerde de antwoorden te geven, maar het is niet gelukt om een adequate beantwoording te geven”, vertelde de burgemeester Bram van Hemmen (CDA). Hij vertelde dat contact was gezocht met de wethouder Milieu. Volgens Venis heeft de omgevingsdienst tot drie keer toe geen actie ondernomen, nadat er melding werd gedaan. Het college komt voor woensdag 16 mei 2018 om 17.00 uur met beantwoording van de vragen van Venis.

4 gedachten over “Vragen uit politiek over stort vervuilde grond in Sliedrecht-Noord

  1. Wethouders van buiten, ambtenaren van buiten, die regelmatig gaan en komen, eigenwijze mensen die vergunning aanvragen onzin vinden.
    Maar.. let op: Er is maar één super vergunning verlener: Bram van Hemmen!

  2. Ik moest betalen om van onze grond af te komen bij van Vliet. € 50,00/ton en was dus ruim € 170,00 kwijt voor drie aanhangertjes tuingrond.. Bedankt Dupont /Chemours. Opnieuw betaald voor hetgeen u ons aandoet…

  3. Kom Papendrecht even lekker goedkoop van de vervuilde grond af. De officiële plek om deze grond te storten is de lokartikel Wilgenwende in Dordrecht. Kosten 35 euro per m3. Goedkoper is het om deze grond te dumpen in de polder van Sliedrecht. Bovendien wordt deze grond vervoerd met karren die niet afgesloten zijn dmv kleppen. Tijdens het vervoer waait het stof overal heen. Sliedrecht groot in doen

  4. Fijn, vanmorgen nog door een grote stofwolk heen gefietst dat bij het transport vrijkwam. Samen met heel veel andere fietsers waaronder veel scholieren…… Niet slim Gemeente Sliedrecht. Hoe kan trouwens de Gemeente Papendrecht het voor elkaar krijgen deze zooi in Sliedrecht te dumpen ?

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld