Vragen aan college na bericht van opnamestop

SLIEDRECHT – De lokale partij PRO Sliedrecht heeft bij het college van B & W verschillende vragen ingediend over een opnamestop bij opvang Yulius (voor geestelijke gezondheidszorg) in Sliedrecht. Dit naar aanleiding van berichten in een regionale krant. 

Daarin wordt door psychiater Annerieke Luijendijk (crisisopvang Yulius) gezegd dat er in oktober dit jaar een opnamestop wordt ingevoerd door de gemeenten in de regio Zuid-Holland-Zuid voor wat betreft crisisopvang. Zij maakt zich daar zorgen om. Ook de PvdA-fractie in Sliedrecht noemt de uitspraak zorgelijk.
 
Opnamestop
PRO Sliedrecht wil weten of het college daarvan op de hoogte is, zo ja wat de feiten zijn rond deze geplande opnamestop, wat dan de directe en indirecte gevolgen zijn voor de Sliedrechts jeugdigen, wat de acties van het college zijn om deze opnamestop te voorkomen? Ook is de lokale partij benieuwd naar de actuele cijfers van wachtlijsten voor wat betreft Sliedrechts jeugdigen voor de specialistische zorg? De partij wil weten hoeveel jeugdigen momenteel niet de juiste specialistische zorg krijgen door de wachtlijstenproblematiek.

1 gedachte over “Vragen aan college na bericht van opnamestop”

  1. Op maandag 12 oktober heeft mijn huisarts een fax gestuurd naar het crisiscentrum van Yulius voor een opname. Ik ben dezelfde dag uitgenodigd voor een gesprek, maar men had in eerste instantie het idee om mij thuis te behandelen. Wat lijnrecht tegenover het verzoek van mijn huisarts is. De arbo-arts vindt ook dat opname beter is voor mij. Na aandringen sta ik nu op de wachtlijst en ben met 60 MG oxazepam per dag naar huis gestuurd en moet ik wachten op een plaats bij Yulius. Te belachelijk voor woorden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld