Nieuw radioprogramma voor Nederlanders in buitenland

SLIEDRECHT / HILVERSUM – Dé Nederlandse internetomroep RTV Holland zendt vanaf zaterdag 15 augustus 2015 van 18.00-18.30 uur iedere week ‘De Week Die Was’ uit. Het programma blikt terug op het nieuws in Nederland van de afgelopen week en wordt gemaakt door oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep.

RTV Holland is met de studio gevestigd in Sliedrecht en zendt 24/7 programma’s uit, die in het Nederlands worden gepresenteerd. De makers van De Week Die Was benaderden RTV Holland, dat de komst van het programma bijzonder op prijs stelt.

Vrijwilligersproject
Initiatiefnemer van De Week Die Was is Peter Veenendaal, voormalig hoofd van de Nederlandse redactie van de Wereldomroep. “Toevallig hoorde ik dat de vroegere partner van de Wereldomroep in Nieuw Zeeland, Echo Radio, ermee was gestopt. Samen met wat oud-collega’s hebben we onderzoek gedaan of er behoefte in dat land was aan een nieuw Nederlandstalig radioprogramma. Dat bleek het geval en dus zijn we aan de slag gegaan me dit vrijwilligersproject.”

Nieuwsprogramma
Het programma wordt gemaakt door acht redacteuren en presentatoren die hun sporen hebben verdiend bij de Wereldomroep en andere omroepen in Hilversum. Inhoudelijk is het programma helemaal op Nederland gericht. “De Week Die Was blikt losjes terug op de achterliggende week,” aldus Veenendaal. “Het is geen echt nieuwsprogramma, maar we gaan wel in op de belangrijkste gebeurtenissen. Wat houdt de Nederlanders bezig? Verder besteden we veel aandacht aan taal en cultuur, muziek, service-informatie voor expats en emigranten en voor trends in de Nederlandse samenleving. Een onderhoudende en eigenzinnige kijk op de afgelopen week, noemen we het zelf.”

Aanvulling
Programmaleider Peter Donk van RTV Holland is in zijn nopjes met het programma. “Dit programma past binnen onze programmering en doelstelling van dé Nederlandse internetomroep. Wij richten ons op de Nederlanders en de Nederlanders die voor lange of korte tijd in het buitenland verblijven. ‘De Week Die Was’ is daarop een prima aanvulling. Bovendien worden de programma’s door professionele vrijwilligers gemaakt, hetgeen wij nastreven.” Zij begonnen ‘De Week Die Was‘, dat in Hilversum wordt gemaakt, ruim drie jaar na de laatste Nederlandstalige radio-uitzending van de Wereldomroep.

1 gedachte over “Nieuw radioprogramma voor Nederlanders in buitenland”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld