Eerste Woondag moet klapper worden

SLIEDRECHT – De eerste Woondag op de Sliedrechtse Woonboulevard zaterdag 26 september 2015 moet een bijzondere dag worden. Dat zeggen wethouder Len van Rekom en secretaris Bart Keijzer van Woonboulevard Sliedrecht maandag 27 juli 2015 tijdens een toelichting van het programma en de speciale website.

Het wordt volgens secretaris Bart Keijzer en wethouder Len van Rekom (rechts) een evenement voor jong en oud. (Foto Sliedrecht24)

De afgelopen maanden is samen met verschillende bedrijven en organisaties gewerkt aan de invulling van de Woondag. En dit is misschien wel de grootste trekker: Elke bezoeker krijgt gratis een portie friet met mayonaise van Cafétaria Klaas Vaak. Maar er meer te beleven…

Partijen
Tijdens de Woondag kunnen starters op de woningmarkt, senioren, mensen met verhuisplannen, maar ook andere geïnteresseerden op één dag alles te weten komen over wonen in Sliedrecht. Alle partijen die met het thema wonen te maken hebben worden samengebracht, zoals projectontwikkelaars, woningcorporaties, makelaars en hypotheekverstrekkers.

Entertainment
Er wordt een route uitgezet langs verschillende themapleinen zoals duurzaamheid, veiligheid, binnenhuisarchitectuur, starters, doorstromers en senioren. Maar er is veel meer te doen tijdens de Woondag. Daarmee is het een evenement voor iedereen uit Sliedrecht en de omgeving.

‘Model Goes’
De Woondag was aangekondigd in het College Uitvoeringsprogramma 2014-2018. “Een themadag stond al lang op het programma”, vertelt wethouder Van Rekom, “We hebben gekeken naar ‘model Goes’, waar het naar thema was ingericht en was geslaagd. We zijn in gesprek gegaan met mogelijke partners, zoals de Rabobank. Zij hebben al ervaring met een woondag. We willen in september Sliedrecht op de kaart zetten.” Bart Keijzer: “Economisch gezien is het ook een goed moment. Het gaat weer wat beter met de huizenmarkt en dus ook de aankoop van woonartikelen. Dus een goed moment voor een Woondag.”

Themapleinen
Tijdens de markt zijn 7 themapleinen. “Het gaat om bepaalde branches, zoals bouwen en verbouwen. Het themaplein vindt de bezoeker in een winkel en er zijn workshops. De bank houdt op een ongedwongen manier een inloopspreekuur. Daar staan dan lokale bedrijven, maar er is geen exclusiviteit kwa bedrijfsleven”, vertel Keijzer. Ook is er een prijsvraag en er kunnen cheques ter waarde van 450 euro worden gewonnen. 

Entertainment
Er is entertainment voor jong en oud en er zijn mooie prijzen te winnen. Op het ‘Leefterrein’ zal een feesttent met drankjes en hapjes komen te staan en is er een kinderkermis. Muziek is er onder meer muziekvereniging Crescendo. Een bekende Nederlander zal later op de dag optreden. Wie dat wordt, is nog niet bekend. “We willen de Woondag graag ook de komende jaren een vervolg geven. Ik denk overigens dat we het woonbeleven gekoppeld aan entertainment vaker moeten doen”, zegt Van Rekom. Belanrijke trekkers als Loods5 en MonkeyTown zijn belangrijk. Keijzer: “We willen de woonboulevard meer zichtbaar krijgen. Daarvoor is letterlijk groen gesnoeid.”

Parkeren
Ook is er een braderie zaterdag 26 september 2015. Een bezoekersaantal dat wordt verwacht, maken de heren niet bekend. Wie met de auto komt, heeft geen parkeerprobleem. Dat garandeert de organisatie. Bart Keijzer: “De Woondag Sliedrecht vindt plaats op de Leeghwaterstraat. Er zijn genoeg zijstraten, waar geparkeer kan worden. Welkom!” Inmiddels is naast de website ook een facebookpagina in de lucht.

1 gedachte over “Eerste Woondag moet klapper worden”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld