Vraagtekens bij inwoners en politiek over niet handhaven

SLIEDRECHT – Inwoners van Sliedrecht en sommige politieke partijen zetten vraagtekens bij het niet handhaven door de politie bij de Maranathakerk aan de Lijsterweg zondagochtend 28 februari 2016. Er zijn alleen waarschuwingen uitgedeeld voor parkeerders bij de gele strepen ‘in samenspraak met gemeente en kerkbestuur’.

Foutparkeerders zijn zondagochtend niet bekeurd. Ze kregen alleen een waarschuwing. (Foto Twitter Hans van Schaik)

Op sociale media geeft dit boze reacties van inwoners. Annemieke zegt op Twitter: “Het is weer eens duidelijk. 2 maten in Sliedrecht. Wel van de kerk en niet van de kerk.” Michiel schrijft: “Vroeger keek de politie weleens vaker weg op verzoek van het kerkbestuur. In Sliedrecht hebben we die tijd dus nog niet achter ons gelaten.” Robin: “Ze hebben gewoon schijt aan alles. Vervelende lui.” Esther op Facebook: “Gewoon gelijk een boete geven. Niks geen waarschuwingen meer. Als je je auto uitstapt, dan zie je de gele streep dan weet je dat je daar niet mag pakeren. Het is mooi weer en droog, dus lekker met de fiets gaan.” Mark: “De overheid dient iedere burger gelijk te behandelen. Maar Sliedrecht is niet seculier. Rechtsongelijkheid.” Raymond zegt op Facebook: “Als ik mijn auto er gisteren had neer gezet of morgen neer zet krijg ik echt een bekeuring. Het is echt te belachelijk voor woorden.” Wijkagent Hans van Schaik reageert op Twitter naar mensen die het handelen door de politie niet juist vinden: “Wij maken afspraken per wanneer er geschreven wordt. Kom een keer langs en ik leg het je uit.” Het verkeersprobleem speelt niet alleen bij de Maranthakerk, maar ook bij andere kerken in Sliedrecht op zondag.

Hardleers
Ook politieke partijen roeren zich op zondagmorgen over het negeren van de gele streep en volgens alleen een waarschuwing krijgen. Fractievoorztter Anton van Rees (PvdA) zegt: “We krijgen wellicht een Urkse APV (gemeentebestuur beslist dinsdag 8 maart 2016 over herziening van de APV-red.). Misschien moet er net zo’n bordje worden neergezet bij de kerkdeur als bij de coffeeshop. Als de verantwoordelijkheid bij de burger wordt teruggelegd, is dat ook bij de kerk. Misschien een parkeerouderling inzetten.” PvdA-raadslid Jennifer Lanser schrijft op Twitter: “Bijzonder. Op het Burgemeester Winklerplein doen ze niet aan waarschuwingen volgens mij. Bij de Jumbo zeker niet, weet ik uit ervaring.” De lokale partij PRO Sliedrecht kijkt het nog even aan. “Het gebeurt wel vaker eerst waarschuwen en dan beboeten. Vraag is nu wel of er doorgepakt wordt bij die overtreders die de volgende keer hardleers blijken te zijn. Kan mij dus wel vinden in deze aanpak”, aldus fractievoorzitter Timo Pauw (PRO Sliedrecht).

Wrange smaak
“Ik heb écht geen idee. Ik weet van de periode dat ik zelf deel uitmaakte van kerkbestuur dat we er ons net zo aan ergerden aan parkeergedrag van kerkbezoekers als de rest van de inwoners. Geen reclame voor de kerk, zeg maar”, reageert fractievoorzitter Ton Spek (CDA). “Dat de politie eerst waarschuwt voordat zij een boete uitschrijft is op zich sympathiek, maar dat zij dit op andere plekken in Sliedrecht niet doet geeft toch een wat wrange smaak”, aldus fractievoorzitter Alexander Kieft (VVD), “Het zou namelijk niet moeten uitmaken welke dag het is of waar je bent in Sliedrecht. De overlast bij buurtbewoners is klaarblijkelijk groot, wij zouden het dan ook goed vinden dat je politie daar rekening mee houdt – bij het toepassen van de regels – in de toekomst. Wij houden het in de gaten.” Sliedrecht24 heeft ook portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid burgemeester Bram van Hemmen (CDA). Die reageerde zondag niet. Fractievoorzitter Nico de Jager (SGP-ChristenUnie) schrijft maandag: “Vanaf 6 maart wordt er (terecht) gehandhaafd en gisteren was de situatie al een stuk verbeterd.” Maar dat klopt niet zegt Rico den Boer, woordvoerder van de gemeente Sliedrecht: “Vanaf dinsdag 1 maart wordt er direct bekeurd.”

12 gedachten over “Vraagtekens bij inwoners en politiek over niet handhaven”

 1. Beste an ook nieum,

  Probeer alles in het leven niet zo negatief te zien. Het gaat over een PARKEERprobleem! Dit wordt zoooo groot gemaakt. Waar bestaan al die andere privileges dan wel niet uit die mensen van mijn “clubje” hebben? Ik zie alleen maar minder ruimte voor het christelijk geloof in Nederland, ik zie dat wereldwijd geen enkele geloofsgroep zo zwaar wordt vervolgd als de christenen (check website Open Doors). Dus graag even rustig tot 10 tellen voordat je weer zo fel reageert. En inderdaad, niemand moet worden voorgetrokken, maar ook mensen van mijn “clubje” krijgen boetes wanneer ze hun auto op het Burgemeester Winklerplein niet van een parkeerkaart voorzien. Kan uit ervaring spreken:)

 2. Arjan,

  Ben je helemaal gek geworden? Dat jij in sprookjesboekjes gelooft, moet jij weten, maar je belerende eigenwijze toontje kun je wel laten hoor. De opmerking van Mark Jongeneel wordt door velen onderkend in ons dorp.
  Draai jij de andere wang nou eens toe, dan kun je ook beter luisteren wat de niet gelovende bevolking van je clubje en hun verworven rechten vindt.

 3. Beste mensen,

  Voordat iemand het hier aan zijn of haar hart krijgt: Er is in de kerk nadrukkelijk voor de dienst op gewezen dat er bekeurd gaat worden. Ook is dit in het kerkblad aangekondigd. De politie heeft in het verleden al diverse malen bekeurd. Reken maar dat je het daarna wel laat! Mensen, zoals meneer Mark Jongeneel is wel erg zielig wanneer hij rept van rechtsongelijkheid. Hij is toch zo voor het bewaren van “onze cultuur”? Nou dan, hoe je er ook over denkt, onze cultuur is grotendeels gevormd door het Christendom. Dan moet je die paar verkeerd geparkeerde auto’s eigenlijk op de koop toenemen:)!!

 4. Winklerplein, vette boete gehad!! Binnen een paar minuten, boodschappen gedaan met parkeerschijf! Zat al klaar om weg te rijden, oh, s***, aardappels vergeten, sprint terug, door de winkel met aardappels terug … bekeuring … Ik had de parkeerschijf al teruggelegd, voordat ik de aardappels vergat …
  We hebben genoten van de hele dure aardappels!???? …

 5. Trouwens niet echt fraai, overal die gele strepen. Gemeente Sliedrecht had de kosten van het aanbrengen ervan vanochtend al terug kunnen verdienen …

 6. ik hoop dat de politie ook kijkt in de straten in de buurt van de kerk, want in de Prof. Zeemanweg ‘pleuren’ ze de auto ook neer op het keerpunt aan het eind van de straat, zodat je niet meer kunt keren.

 7. Vlakbij de Maranathakerk stond op de hoek een blauwe stationcar met de kofferbak óver de gele streep… En dan wegkomen met een waarschuwing… Dan heb je wel ongelooflijk grote mazzel!
  Niet vreemd dat hier een hoop geOH van komt! De mensen zijn op diverse manieren diverse keren gewaarschuwd en dan tóch gewoon fout blijven parkeren… Slap van gemeente Sliedrecht/Politie om dan niet handhavend op te treden…

 8. Zelfde in Dordt. ’s Zondags voelt men zich schijnbaar verheven boven alles en de auto wordt desnoods op de stoep pal voor je deur gezet (toch meneer de pastoor?). Doe gewoon normaal, dan doe je al gek genoeg!

 9. Hier is sprake van rechtsongelijkheid. Volgens de Grondwet hoort iedere Nederlander hetzelfde behandeld te worden. Maar aangezien de gemeente Sliedrecht het erg lastig vindt om kerk en Staat van elkaar gescheiden te houden….

 10. Vroeger ging je lopend naar de kerk en was dat probleem er niet. Ze kunnen ook naar een locatie gaan waar ze een grote parkeerplaats bij hebben. Of ze kijken eens een stukje verder want achter de flat waar de Maranathakerk op kijkt, is wel parkeerplaats. Eén ding is zeker! Geef die foutparkeerders een bekeuring en volgende week staan ze er niet meer. In Sliedrecht kan zoveel, kom je bijvoorbeeld bij het politiebureau en dan is het gesloten, omdat de agent ziek is. In Papendrecht liepen er wel 10 agenten op het bureau.

 11. Als ik mijn auto er gisteren had neergezet of morgen neerzet, krijg ik echt een bekeuring. Het is echt te belachelijk voor woorden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld