Vormcrisis bij v.v. Sliedrecht duurt voort;  Opnieuw verlies

door Joop Hartog
LANGBROEK/SLIEDRECHT – Met een alles behalve fitte selectie heeft het eerste elftal van v.v. Sliedrecht zaterdag 15 februari 2020 in Langbroek tegen de nummer zes van de ranglijst S.V.L. opnieuw een nederlaag geleden. De selectie van trainer v.d. Steen moest een bittere 4-1 nederlaag incasseren.

Voetballer Marciano Simonis (No.10) worstelt zich tussen twee tegenstanders door. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht)

Met een fantasieopstelling vanwege een aantal zieke en half zieke spelers opende Sliedrecht wel aardig, maar toen na een “lucky shot” op de paal de rebound niet goed werd weggewerkt, kon Selcuk Albayrak in de 11e minuut gemakkelijk de 1-0 voor SVL binnenschieten. Even was de organisatie weg en drie minuten later scoorde centrale verdediger Jeff van der Bult zelfs 2-0. Sliedrecht stond al snel voor een loodzware opdracht om deze stand recht te trekken.

Aanvallend wat initiatief
Zo halverwege de eerste helft herpakte Sliedrecht zich enigszins en toonde aanvallend wat initiatief zonder echte kansen te creëren. Een kopbal van Dennis Verhoef werd nog keurig tot corner verwerkt door keeper Paul Emons, maar verder dan dat kwam Sliedrecht niet, dat overigens heel veel in de buitenspelval van de tegenstander liep.

Prima afronding
In de tweede helft zou het dan moeten gebeuren en dat leek ook zo, want in de 52e minuut bracht een goede aanval over rechts Dennis Verhoef in schietpositie die prima afrondde (1-2). Direct na de aftrap na dit doelpunt bracht SVL de score onmiddellijk weer op 3-1 door een doelpunt van Alex van Eem. Dat bleek achteraf het cruciale moment van deze wedstrijd.

Bittere nederlaag
Sliedrecht moest risico’s gaan nemen en na wat aanvallende wissels was het wachten op de aansluitingstreffer. Maar die kwam niet, want steeds waren de gasten, die koste wat het kost deze overwinning uit het vuur wilde slepen, de Sliedrechters de baas. Uiteindelijk werd de score in de blessuretijd nog opgevoerd door SVL door een diagonale schuiver van invaller Jens van Doorn (4-1). Een bittere nederlaag die opnieuw hard aankwam. Voorlopig twee weken geen competitievoetbal. Donderdag 20 februari 2020 oefent Sliedrecht in Gorinchem tegen G.J.S., aanvang 20.00 uur.