Voorzitter SKC Merwede/Multiplaat wijst op procesgang en zorgvuldigheid

SLIEDRECHT – Voorzitter Adri Lugthart van SKC Merwede / Multiplaat aan de Thorbeckelaan sprak dinsdagavond 30 november 2021 in bij de gemeenteraad van Sliedrecht. Hij uitte zijn zorgen over plannen in de de Omgevingsvisie, waarover de gemeenteraad in december 2021 een besluit neemt. “De schets van de appartementen doet ons enorm schrikken”, stelde Lugthart.

Kritisch was voorzitter Adri Lugthart (rechts) in de digitale raadsvergadering later over de procesgang van en de zorgvuldigheid door de gemeente Sliedrecht. (Schermafbeelding via Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Door corona heeft de sportieve- en het verenigingsleven bij de korfbalclub op een lager pitje gestaan. “Wij hebben deze periode gebruikt voor een heel grondige renovatie zodat alles weer veilig/verantwoord/ duurzaam én toekomstbestendig is. De saamhorigheid tussen leden en vereniging verstevigen door in plaats van te sporten, met elkaar te klussen en resultaat wat we met elkaar hebben kunnen realiseren en waar we trots op zijn. U zult begrijpen dat deze plannen ons dan ook raken. Iets wat je samen hebt opgebouwd zie je niet graag afgebroken worden. Wij hebben grote bezwaren tegen de bouw van appartementen ten koste van onze recent gerenoveerde kantine en accommodatie”, aldus Lugthart.

Meer zorgvuldigheid
Medio 2015/2016, voor zijn aanstelling als voorzitter, was Lugthart onderdeel van een sporthalcommissie. “Aanleiding voor het opstellen van deze sporthalcommissie was een vraag vanuit de gemeente of wij wilden onderzoeken of het in eigen beheer bouwen en exploiteren van een sporthal tot de mogelijkheden behoorde. Wij hebben dit serieus opgepakt en zelfs geld uitgegeven aan een financieel adviseur. Met uiteindelijk het bericht van de gemeente dat er geen behoefte bleek aan meer sporthal ruimte. Nu; ongeveer 4/5 jaar later staat er ineens een sporthal ingetekend? Qua procesgang meldde ik twee weken geleden dat tekeningen getoond tijdens een zeepkistsessie tot een zienswijze hebben geleid. De tekeningen die opgenomen zijn in het programmaplan had ik nooit eerder gezien en waren anders dan die getoond tijdens de zeepkistsessie. Dit maakt dat ik mijn zienswijze uitgebreider en anders had ingestoken. Ook dit heb ik op zijn minst als een zeer bijzondere procesgang ervaren”, sprak Lugthart, die de gemeente met grote nadruk verzocht om meer zorgvuldigheid en betrokkenheid te betrachten. Hij pleitte voor een heldere, open en transparante procesgang. “Behandel ons en onze vereniging als participant. Om onze slogan ook maar hier eens te gebruiken; we zullen het met elkaar en voor elkaar moeten
doen voor het beste resultaat”, sloot Lugthart af.

1 gedachte over “Voorzitter SKC Merwede/Multiplaat wijst op procesgang en zorgvuldigheid”

  1. Voel eens aan je theewater. Trek gewoon de Lijsterweg door naar het noorden. Dan kost het geen gebouwen en krijg je ook geen verkeersinfarct tpv de nieuwe t-splitsing op de Thorbeckelaan.

    Graag zie ik een link naar de omgevingsvisie bij alle artikelen daarover verschijnen, dan kan het dorp nog een beetje meedenken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld