Slydregt.NU nog lang niet tevreden met APV 2022

SLIEDRECHT – Dinsdagavond 30 november 2021 lag er een gewijzigde APV op tafel tijdens een digitale oordeelsvormende vergadering van de Sliedrechtse gemeenteraad. Slydregt.NU heeft nog steeds de wens om het evenementenbeleid en de sluitingstijden aan te passen in de APV. “Dit willen wij graag wijzigen als de APV wordt gewijzigd, omdat de Omgevingswet in werking treedt, in juli 2022”, maakt fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) duidelijk. De VVD wil niet wachten voor deze punten en komt met een motie al in de raad van december.

Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU). (Foto gemeente Sliedrecht)

“Als u deze APV goed doorleest ziet u de rol van de overheid veranderen. Er komen steeds meer regels bij in plaats er regels worden geschrapt. En de bemoeizucht vanuit de overheid neemt ook toe. De overheid begint een steeds grotere rol te spelen in ons dagelijks leven. De rijksoverheid denkt ons te kunnen voorschrijven dat wij mogen werken en recreëren tot 17.00 uur en dat wij ons moeten kleden met een mondkapje”, stelde Jongeneel dinsdagavond. In de APV staan volgens de fractievoorzitter van de lokale partij ook een paar nieuwe zaken die zijn fractie de wenkbrauwen doet fronzen.

Democratische rechten
Over hoofdstuk 2 openbare orde en veiligheid, volksgezondheid en milieu wil Slydregt.NU ook wat kwijt. Jongeneel: “De lokale overheid wil dus op meerdere terreinen de regie nemen en de vraag is of dit wenselijk is. In onze ogen niet. Afdeling 1 verandert in Voorkomen of bestrijden van ongeregeldheden. Wat wordt er bedoeld met ‘’voorkomen”? Dit houdt hopelijk niet in wanneer een Sliedrechter tweet dat mensen gebruik moeten maken van hun de democratische rechten dat de politie dan een kop koffie komt drinken om te vragen wat degene hiermee bedoelt. Deze APV maakt het mogelijk deelvoertuigen aan te bieden aan onze inwoners en bezoekers, dit is duurzamer dan eigen bezit. Er worden al deelvoertuigen (in dit geval fietsen) aangeboden op Station Sliedrecht. Waarom is dit noodzakelijk om dit te reguleren in de APV?”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld