Vooral veel respect voor werk Den Braanker

SLIEDRECHT – In de gemeenteraad van Sliedrecht is het onverwachte vertrek van wethouder Theo den Braanker (SGP-ChristenUnie) inmiddels ‘verwerkt’. De partijen reageren uitermate positief op het besluit van de opgestapte wethouder. Sliedrecht24 peilde de fractievoorzitters.

Er is veel lof voor de vertrokken wethouder Theo den Braanker blijkt uit reacties van de politieke partijen in Sliedrecht. (Foto gemeente Sliedrecht)

PRO-Sliedrecht fractievoorzitter Timo Pauw zegt ‘respect’ te hebben voor zijn besluit. “Dank voor de inzet voor de gemeente Sliedrecht”, reageert Pauw.

Dapper
Bij de PvdA wordt het vertrek van Den Braanker ’triest’ genoemd. Fractievoorzitter Anton van Rees (PvdA): “Prima vent. Maar hier wreekt zich wat we bij de formatie al hebben gezegd. Parttime wethouders met een andere baan gaan problemen krijgen met afspraken en ook met hun werkgever die prestaties op tijd wil zien geleverd. Als je geen eigen baas bent of flexibel en vrijblijvend afspraken kunt maken, kost het je privéleven. Ik vind het dapper als je dan durft te zeggen ‘ik stop ermee’.”

Niet helemaal senang
Zijn vertrek komt bij het CDA als donderslag bij heldere hemel. “Hij heeft zich in de afgelopen jaren ingezet voor een mooi en duurzaam Sliedrecht. Dat waarderen wij enorm. Tegelijk merkten we ook dat hij er zich niet helemaal senang voelde in deze rol. Veel waardering voor wat hij deed. Veel respect voor zijn besluit. Het gaat hem goed!”, reageert fractievoorzitter Ton Spek (CDA). 

Verwijzing
Opvallend is de reactie van de eigen partij van Den Braanker. Fractievoorzitter Nico de Jager (SGP-ChristenUnie) zegt ‘geen’ reactie te hebben. De Jager stuurt in een direct message op Twitter: “Ik verwijs je naar de toelichting van de heer Den Braanker.” Een dag later (woensdag 30 maart 2016) valt er wel een reactie in de mailbox: “De fractie heeft grote waardering voor het vele werk dat Theo, met de hem kenmerkende grote inzet en gedrevenheid, heeft verricht in zijn periode als wethouder en in de 16 jaar daarvoor als lid van de raad. Met zijn vertrek gaan we een grote brok ervaring en zijn betrokken persoonlijkheid missen.”

Nog geen reactie
Ook de VVD is om een reactie gevraagd. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld