Raad ziet niets in CDA-motie infoavond in dorp

SLIEDRECHT – Er komt geen informatieavond over de PFOA-zaak in Sliedrecht. Het CDA zag een motie dinsdagavond 29 maart 2016 stranden in de gemeenteraad. Alle partijen op het CDA na stemden tegen.

Volgens het CDA staat vast dat een groot deel van de Sliedrechtse inwoners, die wonen in het ‘getroffen gebied’ verblijven in zorginstellingen zoals de ASVZ of De Blauwe Lis. 

Motie
Voorstel van het CDA was een zelfde informatieavond te organiseren, zoals nu op dinsdag 5 april 2016 in het Postillon Hotel in Dordrecht plaatsvindt. Ook pleitte het CDA bij het college in de motie om ‘de informatieverstrekking dermate toegankelijk te maken, dat ook de Sliedrechtse inwoners die in zorginstellingen verblijven en hun direct betrokkenen (ouders, verzorgers, familieleden en andere mantelzorgers) deze informatie ontvangen en kunnen begrijpen.’ Er was geen steun voor.

Grote woorden
CDA-fractievoorzitter Ton Spek noemt het ‘onbegrijpelijk’ en ‘raadselachtig’. “Zeker gelet op de leidende rol van de PvdA hierin. Vooral voor camera’s druk in de weer met grote woorden, maar daar waar hij (Anton van Rees-red.) voor gekozen is – volksvertegenwoordiger in de Raad – niets voor de slachtoffers doen”, aldus Spek, die het bijzonder jammer vond. 

1 gedachte over “Raad ziet niets in CDA-motie infoavond in dorp”

  1. Dhr. Spek vergeet erbij te vertellen dat iedere fractie het met hem eens was dat het in Sliedrecht had gemoeten. Maar dat was een beslissing waarop wij geen enkele invloed uit konden oefenen, ik heb voorgesteld er MerweRTV bij in te zetten voor het thuisfront om de informatie mee te kunnen kijken en luisteren. Geen twee informatie avonden zijn hetzelfde en de tweede wordt dan gevoed met informatie uit de eerste. Dat geeft nog meer verwarring en wij willen graag helderheid.

    Daarnaast komt er komende maand in onze eigen raad een beeldvormende vergadering in Sliedrecht. Op dat moment is er wellicht nog meer duidelijk dan op 5 april. En kan de Sliedrechtse raad het Sliedrechtse college sturen op de gewenste acties en zijn al onze bezorgde inwoners welkom om hun zorgen te uiten en vragen te stellen.

    Zo wil de raad het in meerderheid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld