Voor- en achternaam vermelden bij reageren op artikelen

SLIEDRECHT – Reageren op artikelen is vanaf heden verder aangescherpt. Wie wil reageren op artikelen moet dat doen met het vermelden van voor- en achternaam, een juist e-mailadres (om terug te kunnen reageren) en de inhoudelijke reactie moet voldoen aan ‘fatsoensnormen’. Dat stelt woensdag 11 juli 2018 de redactie van Sliedrecht24.

De redactie ontvangt elke dag tientallen reacties. Een aantal komt nooit online, omdat niet-inhoudelijk op het artikel wordt gereageerd, anoniem of onfatsoenlijk taalgebruik wordt gebruikt.

Anonieme reacties worden al niet toegelaten, maar dit is een verdere verscherping van de regels. Een trouwe lezer deed de redactie woensdag dit voorstel. “Hij zou het betreuren als we het kunnen reageren, zouden gaan sluiten. Wij vinden het een goed idee en voeren het vanaf heden meteen in. Wordt niet aan de regels voldaan, dan komt de reactie niet online. Alle reacties blijven gemodereerd en dat betekent dat deze iets later online komen”, zegt eindredacteur Peter Donk van Sliedrecht24. Voor meer informatie zie de pagina ‘Van de redactie‘.  Verder blijven ingezonden brieven mogelijk. Ook daarover staan de voorwaarden op genoemde pagina. 

2 gedachten over “Voor- en achternaam vermelden bij reageren op artikelen

  1. Prima, maar dit soort berichten komen wekelijks voorbij lijkt het wel.
    Is het niet gewoon beter de reacties te koppelen aan facebook/google+/socialmedia accounts, hangt er altijd een account achter. Fakeaccounts kunnen er makkelijk uitgevist worden, mensen zonder socialmedia (zijn er gelukkig ook nog genoeg) dan de mogelijkheid bieden een reageeraccount op de website aan te maken welke je pas na een of andere verificatie / invullen naw gegevens handmatig activeert.
    Zijn diverse wordpress plugins voor, en voor een beetje webmaster in een uurtje of wat volledig ingericht en getest. Scheelt jullie ook weer enorm veel tijd, of je moet het écht leuk vinden steeds alles na te lezen? 😉

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld