CDA Sliedrecht wil mening college van B & W horen over Betonakkoord

SLIEDRECHT – De ondertekening van het Betonakkoord dinsdag 10 juli 2018 door opdrachtgevers (met name overheidsorganisaties) en bedrijven (aannemers, grondstoffenleveranciers, recyclingsbedrijven enzovoort) over het hergebruik van beton hebben vragen opgeroepen bij het CDA Sliedrecht. Raadslid Vincent Prins (CDA) stuurde de vragen donderdag 12 juli 2018 naar het College van B & W. Hij wil de mening horen en of het college ook wil ondertekenen.

Bij de ondertekening van het Betonakkoord klonk de oproep aan gemeenten om zich erbij aan te sluiten. “De CDA-fractie hoopt dat de gemeente Sliedrecht zich aansluit bij het Betonakkoord. Hiermee laten we zien dat we echt slim willen omgaan met grondstoffen”, aldus raadslid Vincent Prins. (Foto gemeente Sliedrecht)

Bij de ondertekening van het Betonakkoord werd bekend dat elk jaar 13 miljoen ton betonpuin vrijkomt, waarvan 3 miljoen ton wordt hergebruikt. Het Betonakkoord draagt bij aan de circulaire economie, want het moet leiden tot 100% recyclebaar beton en minder uitstoot van CO2. 

Mening college
Volgens het Coalitieakkoord 2018-2022 is duurzaam bouwen een van de prioritaire thema’s op het gebied van wonen. Na de ondertekening van het Betonakkoord is Sliedrecht weer een stap verder op weg naar bouwen vanuit de gedachte van “cradle to cradle”. Prins wil van het college weten of het net als de CDA-fractie vindt dat het Betonakkoord een mooie stap is op weg naar een circulaire economie. “Zo nee, waarom niet? Vindt u dat de ondertekening van het Betonakkoord kan bijdragen aan de realisatie van de Duurzaamheidsagenda 2018-2022? Zo nee, waarom niet?”, vraagt Prins. Hij vraagt ook of het college van B & W bereid is om het Betonakkoord te ondertekenen namens de gemeente Sliedrecht. Prins: “Zo ja, wanneer gaat u dat doen? Zo nee, waarom niet?” Het raadslid hoopt binnen veertien dagen antwoord te krijgen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld