Volop muziek zaterdagavond in The Moonshine

SLIEDRECHT – Ook dit weekend is er weer volop muziek in The Moonshine, Stationsweg 3. Zaterdag 9 december 2017 staan er niet één (BothShot), maar twee bands (Rosie) op het podium en tussendoor zweept DJ Polderrock het publiek op. De toegang is gratis.

Van 21.00 – 22.00 uur staat in het voorprogramma  BothShot bestaande uit Peter Both (XL, Jealousy, Outrider, Random) op gitaar, zangeres Susanne van Veldhoven (Re-Issue, Smoke), Erik van Leeuwen (Bailout, Divine Intervention) op gitaar, Paul Donkersloot (Seventh Seal, Princess) op bass en Jan Overduin (Behind the Smile, Butterfly Pie, Random) op drums.

Op de avond dat Rosie Sliedrecht op zijn grondvesten zal doen schudden, komt een oude bekende terug en wel in hun voorprogramma. Susanne van Veldhoven stond regelmatig achter de bar van het oude Havana en wilde maar wat graag met haar nieuwe band, BothShot, openen voor haar Haagse vrienden. BothShot werd nog niet zo lang geleden opgericht door een stel bevriende muzikanten. Hun gezamenlijke liefde voor old school 80’s en 90’s heavy metal bracht de band bij elkaar en is een rode draad in de setlist. Met nummers van o.a. Iron Maiden, Saxon, Accept, Racer X en Dio brengt BothShot een mix van bekend en minder herkenbaar werk voor en door liefhebbers.

Eigen materieel
Om 22.00 uur is het Moonshine-podium voor Rosie. Opgericht door Arjen Thielsch, brengt stevige, pure rock. De vijfkoppige band zorgt met een superstrak optreden voor vuurwerk op het podium. De band Rosie is duidelijk beïnvloed en geïnspireerd door AC/DC, namelijk de periode van High Voltage en Power Age, lekker droog en strak gespeeld, waarbij ook de kunst van het weglaten goed wordt verstaan. Met eigen materiaal én een stem die doet denken aan zanger Bon Scott, speelt Rosie wat AC/DC vergeten is te schrijven en te spelen!

Tekst gaat onder video verder.
Rosie in actie. Vast een voorproefje. 

Rosie bestaat uit Lennard van der Ark (slag/solo gitaar), Hans Philipsen (zang), Arjen Petri (slag/solo gitaar), Coen Petri (basgitaar) en Willem “the animal” Schenkeveld (drums).  

Nieuwkomer
De band start met zanger Hans Philipsen, na overlijden van Arjen Thielsch in 2009, een nieuw hoofdstuk in het al zo dikke Rosie boek. Rosie heeft 7 albums uitgebracht, waaronder: ‘Live to ride’, ‘Back on Track’, ‘Rolling Volts’ en ‘What The Fuck Let’s Rock’. Samen met nieuwkomer Hans,wordt begin 2014 de CD “Back Again”uitgebracht! Nu werken de bandleden alweer hard aan nieuw materiaal voor het nieuwe live album dat wordt uitgebracht op cd en vinyl.

Portfolio
Voor alle duidelijkheid, Rosie is geen coverband a la Action in DC, maar schrijft gewoon eigen nummers, die ook het meest doet denken aan de jaren 80 periode van de Australische meesters. In de set zitten meestal 2 of 3 covers als eerbetoon aan hun “helden”. Rosie heeft een lange lijst van optredens op haar conto staan. Niet alleen in de eigen Haagse regio is de band erg bekend, ook ver daarbuiten. Naast optredens in muziekcentra en cafés heeft Rosie de podia beklommen van o.a. de festivals: Hoekstock, Lentepop, Zeeheldenfestival, Pleinpop, Vlietpop, Dijkrock,Plein Open, Kaderock, Leidens Ontzet, Haagse Koninginnenach en Westerpop. In 2016 stond Rosie ook op het Haags podium van Parkpop. 

Een reactie plaatsen