Leerlingen basisscholen vrij vanwege onderwijsstaking

SLIEDRECHT – Docenten op basisscholen leggen volgende week dinsdag 12 december 2017 het werk neer. Ook in Sliedrecht en zodoende hoeven de leerlingen die dag niet naar school. De stakingsactie wordt georganiseerd door de organisatie PO. 

De basisscholen in Sliedrecht blijven dinsdag 12 december 2017 gesloten. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Het wordt de tweede keer dat leraren in het basisonderwijs staken. Dat gebeurde ook begin oktober en toen was er ook een manifestatie in het Zuiderpark in Den Haag. Volgens PO in Actie is er 900 miljoen euro nodig voor salarisverhoging en 500 miljoen voor het verlichten van de werkdruk. Minister Arie Slob (ChristenUnie) van Onderwijs wil niet meer dan driekwart miljard uittrekken, zoals in het regeerakkoord is afgesproken. 

Vrij
De leerlingen zijn komende dinsdag vrij. “Alle scholen van onze stichting blijven die dag gesloten en de leerlingen zijn vrij. Wanneer u problemen heeft met de opvang van uw kinderen kunt u contact opnemen met Marit Koppelaar van Wasko”, schrijft directeur Marianne Bor-van den Berg van openbare basisschool De Wilgen dinsdag 5 december 2017 aan de ouders / verzorgers van de schoolkinderen. 

Een reactie plaatsen