DSA Creations levert filmprops aan De Familie Slim

SLIEDRECHT – Waar een relatief klein bedrijf uit Sliedrecht groot in kan zijn. DSA Creations Thematization and Special Effects van Daniël Dogge heeft filmprops gemaakt voor de bioscoopfilm De Familie Slim, die vanaf woensdag 6 december 2017 is te zien. De film gaat over een uitvindersfamilie en DSA Creations heeft de meeste uitvindingen voor deze film ontworpen en gemaakt. 

Zelfs in de bioscoopposter zijn de filmprops van Daniël Dogge terug te vinden. (Afbeelding poster via DSA Creations)

Dogge maakte onder meer de volgende props: De grote teleportation machine en kleine teleportation machine, een versie die licht genoeg was voor de hond om deze op te kunnen tillen. De snoepaanlevermachine met de buizen in de keuken van de familie Slim, het camouflagenet dat onder het dak zit waar de postbode in vast komt te zitten. en de special effect techniek om het net te laten vallen op afstand, de automatisch Kerstboomoptuiger (bazooka), OXBOARD, Anti-zwaartekrachtstraler (protonpack), SupperZapper (op de keukentafel bij de familie Slim), Dancealot armband, Siri-paneel (in de auto van de familie slim), voetbal (met de special effects verlichting), cissorhands Najib Amhali en het laten zweven van de useless box. “Dit zijn de dingen die zichtbaar zijn in de film. Daarnaast heb ik me ook met andere decorstukken beziggehouden, die niet de zien zijn, zegt creative director Daniël Dogge

Breed creatief inzetbaar
Dogge richt zich sinds juni op het creëren van beleving in ruimtes. Dat is zijn uitgangspunt. Op LinkedIn zegt Dogge: “Ik richt me op het thematiseren en special effects. Dit is een ruim begrip waar vele toepassingen in mogelijk zijn. Denk hierbij aan het thematiseren van een café of restaurant. Een beleving geven aan een wachtrij in een pretpark. Of aankleding van een winkel of escape room. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik ben op veel gebieden creatief inzetbaar. Ik help de klant mee in het bedenken en ontwerpen van een concept op maat. Dit kan een decor zijn maar ook verlichting of special effects. Juist door mijn persoonlijke benadering neem ik de klant een hoop werk uit handen. De klant kan op een adres al zijn wensen kenbaar maken en hoeft niet te schakelen tussen verschillende bedrijven.” De première van de film De Familie Slim was zondag 3 december 2017 in theater Tuschinski in Amsterdam. Ook daar was een aantal van de props te zien, die door Dogge voor de film zijn gemaakt.

Een reactie plaatsen