Volgens gemeente drie Sliedrechtse gezinnen slachtoffer toeslagenaffaire

SLIEDRECHT – In Sliedrecht zijn zeker drie gezinnen gedupeerd door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Dat bericht de gemeente Sliedrecht aan de lokale politieke partij PRO Sliedrecht, die daarover vragen stelde aan het College van B & W.

Gedupeerden kunnen volgens de gemeente Sliedrecht terecht bij Het Bonkelaarhuis en de Sociale Dienst. College: “De vormen van hulp en ondersteuning variëren van financiële tot aan psychische ondersteuning.” (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Er is door de gemeente geen poging gedaan om met de gezinnen in contact te komen. “Helaas beschikken wij vanwege AVG technische redenen niet over de persoonsgegevens van de getroffen gezinnen. Via de belastingdienst hebben we vernomen dat het in Sliedrecht om drie gezinnen gaat. Zij hebben contact opgenomen met de gedupeerden, waarbij de mogelijkheden van ondersteuning zijn aangegeven binnen de gemeente Sliedrecht”, reageert het college in hun beantwoording.

Tekst gaat verder onder tweet.

Nieuwe vragen
PRO Sliedrecht stelde woensdag 6 januari 2021 nieuwe vragen. “Is het college van mening dat zij met deze houding het maximale heeft gedaan voor de drie getroffen gezinnen? Is het college bereid om net als het college van de gemeente Dordrecht de confrontatie aan te gaan met de belastingdienst met als doel het in beeld krijgen en ondersteunen van deze getroffen gezinnen?”, vraagt de lokale partij, die binnen veertien dagen een antwoord verwacht.

Oproep
PRO Sliedrecht doet ook een oproep aan de inwoners. “Mocht u iemand kennen die slachtoffer is geworden van de toeslagenaffaire, wijs hen dan alstublieft op dit bericht. Bent u zelf slachtoffer, neem dan vooral contact met ons op via [email protected] als u vragen heeft of ergens tegenaan loopt bij de gemeente, dan kunnen wij met u meekijken.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld