Oishi Fusion

NME-centrum De Hooizolder ontwikkelt thuisles ‘Vogels in de winter’

SLIEDRECHT – Helaas gaan in de week van maandag 11 t/m vrijdag 15 januari 2021 de lessen bij Natuur en Milieu Educatie (NME)-centrum De Hooizolder ​aan drie groepen van de Johannes Calvijnschool, OBS Oranje Nassau en de Roald Dahl school niet door vanwege de coronamaatregelen en de ingestelde lockdown.​ Om de 75 leerlingen en hun leerkrachten niet helemaal in de kou te laten zitten heeft het NME-centrum voor deze leerlingen uit de onderbouw een thuisles ‘Vogels in de winter’ ontwikkeld.

De les van het NME heeft als thema ‘Vogels in de winter’. Een leuke les waarin leerlingen tuinvogels kunnen leren herkennen, leren wat de wintertijd, zelfs zonder sneeuw en ijs, betekent voor de vogels en hoe zij de vogels kunnen helpen bij het vinden van voedsel. En natuurlijk wordt in deze thuisles ook aandacht besteed aan de nationale tuinvogeltelling die plaatsvindt in het laatste weekend van januari. (Foto NME-centrum)

De ouders worden via de eigen leerkracht op de hoogte gesteld van deze les.​ Het enige dat de ouders/leerlingen hoeven te doen om thuis aan de slag te kunnen is een lespakketje met materialen en een werkbeschrijving ophalen, op het NME-centrum. Dat kan alleen komende week van 11-15 januari en dat kan helemaal corona-proof.

Zes activiteiten
Omdat deze les speciaal is ontwikkeld voor de jongste kinderen van groep 1 tot en met groep 3 moeten ouders de kinderen wel een béétje op weg helpen, maar éénmaal aan de slag dan kunnen de kinderen alles verder lekker zelf. De kinderen houden zich in deze thuisles bezig met zes verschillende activiteiten, deels digitaal / deels heel praktisch en dat neemt in totaal ongeveer twee uur in beslag.

Andere lessen
Het NME-centrum ​geeft lessen aan basisschoolkinderen in Sliedrecht en ​omgeving over duurzaamheid, klimaat en biodiversiteit. ​Daarnaast heeft het een ​rol in advisering en uitvoering van het groenbeleid ​in de gemeente Sliedrecht. Alle informatie over deze thuisles en het digitale lesmateriaal dat óók bij de les hoort staat op de website van NME-centrum.​ Als de lessen na dinsdag 19 januari 2021 nog niet kunnen beginnen, dan overweegt het NME-centrum nog meer thuislessen te gaan ontwikkelen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld