Oishi Fusion

Zorgmedewerker krijgt half januari in regio eerste prik tegen corona

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Vrijdag 15 januari 2021 begint de GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ) met het vaccineren van zorgpersoneel. De eerste prik wordt ’s morgens om 07.55 uur in Dordrecht gegeven aan een zorgmedewerker. Direct daarna gaat het vaccineren van de zorgprofessionals van start. De GGD ZHZ gaat zeven dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur vaccineren.

De Deetos sporthal is de centrale locatie voor de regio Zuid-Holland Zuid waar zorgpersoneel zich kan laten vaccineren. Zorgpersoneel ontvangt via de werkgever een uitnodiging om een afspraak voor de vaccinatie te maken.

Massaal aangemeld
Al vanaf de eerste dag waarop het callcenter voor het maken van afspraken operationeel was, heeft zorgpersoneel zich massaal aangemeld voor een vaccinatie. Zij krijgen het vaccin van Pfizer-BionTech toegediend. Het vaccin wordt twee keer toegediend met een tussenpauze van 21 dagen. Dat betekent dat zorgprofessionals die zich aanmelden, in de periode van vaccinatieweek 1 tot en met 3 de eerste vaccinatieprik toegediend krijgen. In vaccinatieweek 4 tot en met 6 ontvangen zij de tweede prik.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld