Voetbalvereniging Sliedrecht voelt totaal niets voor verhuizen naar noord

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Voetbalvereniging Sliedrecht ziet donkere wolken boven Sliedrecht Buiten en wil helemaal niet naar Sliedrecht-Noord verhuizen. Er is nog altijd veel onduidelijk over de financiën. “Ergens moet het geld vandaan komen”, sprak wnd. voorzitter Tom Pauw van v.v. Sliedrecht, “Het liefst blijven we waar we zijn!’ Met andere woorden een verhuizing zonder financiële zekerheid naar Sliedrecht Buiten ziet de club helemaal niet zitten. 

Tom Pauw sprak in op het moment dat de raad oordeelsvormend sprak over het bestemmingsplan Sliedrecht Buiten. Pauw stelde dat hij vreest dat er straks een grasveld ligt zonder vereniging als er onduidelijkheid blijft over de financiën. (Foto uit video gemeente Sliedrecht)

Voetbalvereniging Sliedrecht zegt op de beste blek te zitten. Hij stelde ook voorstander te zijn van een gafaseerde aanpak en volgen hem is het vertrouwen ‘we gaan naar’ naar een nulpunt is gedaald.

Huurprijs
Volgens Pauw zijn de alle zienswijzen v.v. Sliedrecht ongegrond verklaard. Pauw ergerde zich aan woorden ‘verder uitwerken’ en baalde van de onduidelijkheid over hoe het complex te gaan financieren. “Dan wordt gezegd, daar komen we uit of gaan we verder uitwerken. Zonder handvatten!”, aldus Pauw, die het als bestuurder van de vereniging niet zag zitten straks flink huur te moeten gaan betalen aan ‘de bank van de gemeente’. “Een huurprijs kunnen wij als vereniging nooit opbrengen”, sprak Pauw. Hij sloot niet uit elkaar te gaan treffen bij de Raad van State of samen ‘met sloten en lijmpotten zich vastketenen op het complex’. “Het liefst blijven we waar we zijn”, aldus Pauw.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto uit video gemeente Sliedrecht)

Niet verhuizen
Na hem kwam vice-voorzitter André van Dijk van v.v. Sliedrecht aan het woord. Hij gaf een uitleg over de erbarmelijke toestand van sportpark De Lockhorst en klaagde dat er geen enkele actie wordt ondernomen. Van Dijk sprak zelfs over ‘een museum’ en vertelde dat de tribunen zelfs ‘wordt gestut’. Van Dijk: “Alle leden zijn het zat. Gastteams  vragen ons bij iedere thuiswedstijd hoe het is met het complex. Laten we nu eens stoppen met lullen, maar gaan poetsen. We moeten een keer actie gaan ondernemen, want dit kan niet meer! Kijk eens naar ons prachtige complex. In Sliedrecht Buiten staan we twintig jaar in de kou. Hier staan prachtige bomen. Kom eens een keer kijken! Zet in Sliedrecht-Noord alleen huizen en laat de voetbal lekker zitten waar ze zitten.”

5 gedachten over “Voetbalvereniging Sliedrecht voelt totaal niets voor verhuizen naar noord”

 1. Beste Piet Hartmans. Als lid of oud lid geef je al aan dat je zelf in al die jaren ook geen hand uitgestoken hebt om mee te helpen het onderhoud te verzorgen .het is m.i. Een regelrechte schoffering naar het bestuur en vrijwilligers die jaren lang aan het lijntje zijn gehouden met : ja dan gaan we over. Zo, 20 jaar geleden is er door de toenmalige leden al een cornervlag op een weiland geplaatst. Zo hier gaan we naar toe melde onze gemeente. Het resulteerde in zo voordelig onderhoud in de opstallen.pappen en nat houden .vindt je het dan gek dat je door onze gemeente aan het lijntje wordt gehouden er wel eens wat mankementen optreden. Graag nodig je hierbij uit om i.p.v. commentaar te leveren elke mee te komen helpen om de ouwe troep begaan baar te houden.

 2. Beste Piet Hartmans, Sliedrecht had in december 2017 al 20.000 inwoners en nu in 2023 26.270.
  Even een kleine correctie….

 3. Vv sliedrecht is mijn/ons hart en ziel. Ik heb er jaren gevoetbald en nu mijn 2 kinderen. De locatie waar deze nu zit is fantastisch en als we met zijn allen er wat moois van kunnen maken kunnen ook straks mijn kleinkinderen er spelen. De vv is een thuishaven voor velen uit sliedrecht en erbuiten.

 4. Sliedrecht een dorp van veel lullen en veel Zuipen ! Hoe zo! Als geboren Sliedrechter ging ik begin 1964 als zesjarige voor het eerst trachten te voetballen op een knollenveld langs de spoordijk waar een grepel/sloot de WC was en alleen het eerste speelde op het hoofdveld met tribune . En waar in de jaren 70 de eerste IKEA van Nederland gebouwd werd. Oke opzouten naar de Thorbeckelaan waar de familie van Co tjong achter de Bar de ballengehakt en thee zetten in nederlands grootste Ketel !
  De jaren 80.90 en later de vereeniging groeien mee met de gemeente van net 12000 inwoners naar 24000 nu. M.a,w. de Lockhorstlocatie werd geboren ,top locatie. Maar zoals alles iets bouwen is MOOI en Onderhouden is twee. En daar is het naar mijn menig FOUT gegaan. Leden en bestuur zijn verantwoordelijk voor hun hebben en houden . Eeventueel met hulp van sponsors, leukt dat niet meer dan komt je bestaansrecht in gevaar. U kunt van de belastingbetaler wel of geen voetballer verlangen uw boeltje te financieren. Dus : of schouders eronder en gaan met de banaan of de stekker eruit.

 5. Dit laat het nut van het inspreken door inwoners en verenigingen voor de gemeenteraad zien.
  Tom Pauw en André van Dijk hebben groot gelijk.
  Ik heb echt niks met voetbal maar veel mensen wel. En om deze mensen en verenigingen gaat het!
  Hier stonden 2 heren in te spreken met hart en ziel en met kennis.
  Wees er als gemeente Sliedrecht juist trots op en geef perspectief voor de toekomst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld