Vluchtstrook wordt geen uitvoegstrook

SLIEDRECHT – De vluchtstrook in Sliedrecht-West vanuit de richting Parallelweg naar de snelweg A15 richting Gorinchem aan de Ouverture wordt geen uitvoegstrook. Dat schrijft de gemeente Sliedrecht op hun website.

Hierover was op 19 mei tijdens een inloopavond een vraag gesteld. Volgens de gemeente en Rijkswaterstaat stagneert een uitvoegstrook (met rood aangegeven) de doorstroming. (Kaart gemeente Sliedrecht)

Nu staan weggebruikers die af willen slaan onnodig te wachten in de rij van het verkeer dat rechtdoor wil naar Papendrecht. 

De gemeente Sliedrecht schrijft over een eventuele aanleg van een uitvoegstrook: “Dat is helaas niet mogelijk. Nadat we dit voorstel nader onderzocht hebben en het ook met Rijkswaterstaat (RWS) hebben besproken, blijkt dat de voorrangssituatie voor het verkeer van Sliedrecht naar Baanhoek-West/Papendrecht ongunstiger wordt. Voor de verkeersveiligheid is het noodzakelijk dat in deze variant het verkeer vanuit Baanhoek-west/Papendrecht richting A15 Gorinchem voorrang krijgt tov het verkeer vanuit Sliedrecht richting Baanhoek-west/Papendrecht. Deze verkeersstroom zal hierdoor minder goed afwikkelen dan in de huidige situatie. De wachtrij die hierdoor ontstaat blokkeert vervolgens de “nieuwe” rechtsafstrook, waardoor uiteindelijk de verkeersafwikkeling verslechterd.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld