Oishi Fusion

Vliegende start voor thuismonitoring vanaf poli’s in Albert Schweitzer ziekenhuis

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Drie specialismen uit het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn in de voorbije maand van start gegaan met thuismonitoring vanaf de polikliniek: Cardiologie, Interne Geneeskunde en Longgeneeskunde. Op dit moment volgen zij gezamenlijk al zestig patiënten op afstand. Het ziekenhuis spreekt van ‘een vliegende start’. 

Dit zijn de teams van de drie deelnemende poli’s, te weten longgeneeskunde, interne geneeskunde en cardiologie. (Foto Albert Schweitzer ziekenhuis)

De gezondheidssituatie van chronische patiënten met hartfalen, hypertensie en COPD/astma wordt voortaan grotendeels thuis in de gaten gehouden. Dat gebeurt met de Luscii-app, het systeem dat ook wordt ingezet bij de thuismonitoring van COVID-19-patiënten die daardoor met vervroegd ontslag kunnen.

Vragen en meetgegevens
Het ziekenhuis denkt dat het op afstand monitoren van chronische patiënten veel toekomst heeft. Het doel ervan is het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor de patiënt. Hij of zij beantwoordt korte vragen en vult een aantal meetgegevens in, die de betrokken zorgverleners kunnen inzien. Zo kan eerder worden gereageerd op veranderingen in de gezondheidssituatie.

Meer eigen regie
Daardoor hoeven patiënten minder vaak naar de polikliniek te komen. Op de langere termijn kunnen SEH-bezoeken en opnames hopelijk worden voorkomen. Daarnaast ervaart de patiënt meer eigen regie over zijn of haar situatie. De thuismonitoring is geïnitieerd door zorgverzekeraar CZ in samenwerking met leverancier Luscii van de app.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld