Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Vervoerder Qbuzz informeerde gemeente niet over niet-functionerende bushaltes

SLIEDRECHT – “Met Qbuzz is geregeld ambtelijk contact. Als er knelpunten zijn dan worden deze (direct) doorgegeven. De lengte van de bushaltes is tot nu toe niet als knelpunt aangemerkt”, antwoordt het College van B & W donderdag 14 november 2019 aan raadslid Vincent Prins (CDA), die daar namens zijn partij begin november 2019 vragen over stelde.

Het college is het met Prins eens dat het belangrijk is dat reizigers veilig en comfortabel kunnen in- en uitstappen bij bushaltes. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

“De provincie heeft in het Programma van Eisen voor de concessie geen richting gegeven aan het formaat van de bussen. De provincie heeft ons hierdoor vooraf niet kunnen informeren. Het type bus is een keuze die Qbuzz heeft gemaakt. Het is aan Qbuzz om ons te infomeren als bushaltes niet goed functioneren”, verduidelijkt het college nogmaals, “De halteschouw is een afspraak tussen Qbuzz en de provincie. Wij zijn hier geen partij in.”

Kosten
Eventulele aanpassingskosten zijn volgens het college voor de gemeente Sliedrecht. College in de beantwoording aan Prins: “De langere bussen zijn een keuze van Qbuzz en niet van de provincie. De wegbeheerder (gemeente Sliedrecht) is primair verantwoordelijk voor de bushaltes. Als er aanpassingen aan de haltes nodig zijn dan zijn de kosen voor de gemeente. Wel wil de provincie de kwaliteit van het openbaar vervoer verbeteren en gaat zij de komende jaren investeren in R-net bushaltes. Meldingen van Qbuzz over problemen met bushaltes worden direct opgepakt. Kleine
aanpassingen worden gelijk aangepakt. Bij ingewikkelder vragen kan dit wat langer duren. De realisatie van R-net infrastructuur is een project van de provincie en zij zijn verantwoordelijk voor de planning.”

1 gedachte over “Vervoerder Qbuzz informeerde gemeente niet over niet-functionerende bushaltes”

  1. Halte Craijenstein bij Merwebolder is overdag en in weekend NIET in gebruik!
    Bij Arriva wél!! Graag herstel van deze halte in wél in gebruik!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld