Verschillende activiteit op jubileumdag HVS

SLIEDRECHT – Het wordt zaterdag 30 april 2016 een feestelijke middag in het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt. De Historische Vereniging Sliedrecht bestaat dan 35 jaar. Ook wordt de 952e verjaardag van Sliedrecht gevierd en het feit dat er meer samenwerking komt op historisch gebied in het Historisch Platform Sliedrecht (HPS), een samenwerking tussen de Historische Vereniging Sliedrecht (HVS), de Genealogische Vereniging ‘De Stamboom’ en het Sliedrechts Museum.

Het museum aan de Kerkbuurt. (Foto Sliedrecht24)

De bedoeling is dat het jubileumprogramma om 13.30 uur begint met de drie voorzitters, die elk 5 minuten de tijd krijgen voor een speech. Ook is het de bedoeling dat burgemeester Bram van Hemmen (CDA) spreekt. Hij zal een korte lezing geven over vrouw van / in Sliedrecht. Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur. 

Selfie-wedstrijd
Begin april wordt het programma verder ingevuld als de vertegenwoordigers van het HPS weer met elkaar om de tafel zit. Ondertussen zijn er al wel wat activiteiten bekendgemaakt, zo komt er een selfie-wedstrijd voor de jeugd (tgv van 952 jaar Sliedrecht. De selfie’s worden tentoongesteld in het Sliedrechts Museum en de expositie wordt geopend door de burgemeester. Hij reikt ook de prijzen uit.

Open-Huis
Opgetreden zal worden door het Sliedrechtse dameskoor Tisnennyfals, dorpsdichter Petra M. Heerenwaijer, die een gedicht maakt n.a.v. de lezing. Ook de dialectgroep heeft plannen en echte Sliedrechtse artikelen / producten worden verkocht. Het museum zal tijdens de jubileummiddag gratis toegankelijk zijn. Noem het open-huis.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld