Bigband Blast! met jazz in foyer van De Lockhorst

SLIEDRECHT – Bigband Blast! o.l.v. Nils van Haften steekt zondag 10 april 2016 Sunday Jazz in een nieuw jasje. Deze keer speelt de band niet in de grote zaal, maar in de foyer van zalencentrum De Lockhorst aan de Sportlaan. Het thema is ‘Acoustic Bigband!’ en het begint om 15.00 uur.

De foyer is opgeknapt en Bigband Blast! neemt de gelegenheid om u in deze prachtige ruimte te trakteren op heerlijke bigband Jazz. (Foto Jordi de Jonge via Bigband Blast!)

De foyer gaat om 14.30 uur open. Om de activiteit laagdrempelig te maken, is de entreeprijs verlaagd tot € 5,-. Uiteraard is de bar ook tijdens het concert open en kunt u luisterend naar heerlijke, gevarieerde bigbandmuziek genieten van een hapje en een drankje. Kaarten zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en bij de kassa van De Lockhorst. 

Jazz-zangeres
Deze zondag wordt zangeres Valerie Linger geïntroduceerd, die zich wellicht voor langere tijd aan de band wil binden. Muziek zit deze 32-jarige zangeres in het bloed, ze is er mee opgegroeid. Zo heeft ze 4 jaar in Spanje gewoond waar ze dagelijks optrad in een theatershow. In Nederland heeft ze kleinere versies van de musicals ‘Queen’ en ‘Abba’ gedaan en zingt ze in veel coverbands, waaronder de band ‘Feelings.’ Hoewel met name soul en Motown in haar comfort-zone liggen, is ze een zeer begenadigde jazz-zangeres die het optreden van Bigband Blast! extra allure zal geven.

Planning dit jaar
Dit jaar wordt reeds het tiende jaar dat Bigband Blast! haar jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten trakteert. Eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur. Vrijdag 8 april 2016 speelt Bigband Blast! tijdens ‘Music op Til(t)’ in de Til in Giessenburg. Zaterdag 4 juni 2016 speelt Big Band Blast! op het prestigieuze Meerjazz-festival in Hoofddorp. Het is sowieso een eer om voor deze bigband-wedstrijd uitgenodigd te worden en Bigband Blast! gaat daar de Sliedrechtse eer verdedigen. Bigband Blast! is dus goed op dreef!

Optredens
Een greep uit de vele jazz-giganten die eerder te gast waren bij Sunday Jazz: vocalisten Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas en Gé Titulaer, trombonisten Ilja Reijngoud en Bert Boeren, flügel-specialist Ack van Rooyen, trompettisten Loet van der Lee, Angelo Verploegen en Ernie Hammes, saxofonisten Ferdinand Povel, Simon Rigter en Rolf Delfos, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson, vibrafonisten Frits Landesbergen en Vincent Houdijk en Hammond-organist Carlo de Wijs. Daarnaast bracht Bigband Blast! acht Sunday Jazz X-mas Editions, de thema-concerten “Flamenco Bigband” en “A Hollywood Blast!” … en nu dus een nieuw thema: “Acoustic Bigband” – de opening van de nieuwe foyer van De Lockhorst! Op 13 december jl. gaven Bigband Blast! en Het Rob van Bavel Trio een geweldig dubbel-concert tijdens de Xmas-Edition 2015. Meer informatie op de website van Bigband Blast!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld