Verontruste politieke partijen samen in gemeentehuis Papendrecht

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Een aantal politieke partijen uit gemeenten in de regio Drechtsteden komt woensdagavond 13 maart 2019 om 19.30 uur bij elkaar in het gemeentehuis van Papendrecht. Ook een aantal Sliedrechtse politieke partijen is aanwezig.

Ze maken zich zorgen over de vorming van één Drechtstad, waar Commissaris van de Koning Jaap Smit (CDA) (foto) onlangs op aandrong. Ook ligt er een het definitieve eindadvies van de Voorbereidingscommissie toekomst regionale samenwerking (commissie Wim Deetman – red.) sinds een kleine week op tafel. (Foto Provincie Zuid-Holland)

De leden van de politieke partij die bij elkaar komen in het Papendrechtse gemeentehuis willen hun politieke strategie bespreken, wordt gezegd in de wandelgangen. Ze willen zien hoe ze verder moeten na de uitspraak van Smit en het eindadvies de Voorbereidingscommissie.

Ideeën
Binnen een aantal fracties leeft het idee dat de samenwerking in de toekomst misschien anders moet. Kern van dat idee is dat misschien juist Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht samen één gemeente op termijn moeten vormen (Drechtstad?) en dat gemeenten aan de andere kant van de rivier, nu ook actief in de regio Drechtsteden ook samen tot één gemeente zouden kunnen komen. Dan wordt gedacht aan Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en misschien wel op termijn Molenlanden en Gorinchem tot de gemeente Alblasserwaard. Over deze en andere toekomstgedachten wordt woensdagavond ook gesproken in Papendrecht net als over zelfstandigheid en samenwerking. 

1 gedachte over “Verontruste politieke partijen samen in gemeentehuis Papendrecht”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld