Piet Vat nieuwe wethouder namens SGP-ChristenUnie

SLIEDRECHT – De fractie van de SGP-ChristenUnie is blij en dankbaar dat zij Piet Vat (64) kunnen
voordragen als nieuwe wethouder. Dat maakt de fractie woensdag 13 maart 2019 bekend. Vat gaat de vacature opvullen, die is ontstaan na het vertrek van Hans Tanis (SGP) naar de gemeente Altena.

Piet Vat zal zich met dezelfde aandachtsgebieden bezig gaan houden als Tanis, waaronder financiën en economie. Ook is het de bedoeling dat hij binnen de Drechtsteden de portefeuille bereikbaarheid voor zijn rekening neemt. (Foto via SGP-ChristenUnie Sliedrecht)

Piet Vat is een ervaren bestuurder en lid van de SGP. Hij was wethouder en eerste loco-burgemeester in de gemeente Molenwaard tot eind 2018, waarbij door herindeling de gemeente Molenlanden ontstaan is. Voor die tijd was hij ook al werkzaam als wethouder in de gemeente Nieuw-Lekkerland. Piet Vat is sinds eind december 2018 weduwnaar.

Activiteiten als bestuurder
Waar ligt zijn ervaring? Tot zijn werkgebied hoorden onder meer Wmo, Werk en inkomen, gemeentelijk vastgoed, Jeugdbeleid, Financiën en Onderwijs. Daarnaast had hij onder andere zitting in het Algemeen Bestuur van de regio Alblasserwaard-Vijfherenlanden. Hij was bestuurlijk trekker voor diverse (sociale) projecten binnen de regio, bestuurslid van de Dienst Gezondheid en Jeugd en verantwoordelijk voor meerdere projecten, zoals de revitalisering van het winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland.

Samenspel
Voor die tijd heeft Piet Vat een lange staat van dienst opgebouwd bij de ABN AMRO, terwijl hij zijn carrière in de binnenvaart gestart is. Vat woont in Nieuw-Lekkerland en zal daar de komende tijd ook blijven wonen. “Ik vind het zeer bijzonder en ben erg dankbaar dat ik voorgedragen word als wethouder in Sliedrecht. Ik kijk uit naar een mooi en fijn samenspel met de samenleving en een prettige samenwerking met collega-bestuurders, gemeenteraad, ambtelijke organisatie en alle partners om ons heen. Ik hoop en bid onze God om kracht, wijsheid en inzicht en zet mij graag, samen met u en jou, in voor een mooi Sliedrecht”, zegt Vat.

Betrokkenheid en verbinding
In Piet Vat heeft de fractie een wethouder gevonden die een stevige bestuurder is en een verbindende rol kan spelen in zowel het college als binnen de diverse samenwerkingsverbanden, zoals de Drechtsteden. De fractie en besturen van ChristenUnie en SGP zien in Piet een gedreven en motiverende bestuurder met veel aandacht voor de betrokkenheid van mensen, zowel inwoners als ambtenaren. Fractievoorzitter Cees Paas (SGP-ChristenUnie) geeft aan blij te zijn dat de fractie snel een nieuwe wethouder heeft gevonden: “Piet is een enthousiaste en gedreven wethouder, die graag de verbinding zoekt. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met het college en de raad verder gaat bouwen aan Sliedrecht.”

6 gedachten over “Piet Vat nieuwe wethouder namens SGP-ChristenUnie”

 1. In de laatste alinea van de introductie staat vast een foutje. De verbindende rol die hij kan spelen in samenwerkingsverbanden is natuurlijk niet richting Drechtsteden maar binnen de Alblasserwaard toch zeker?

 2. Nadrukkelijk verzoeken we te reageren op in dit geval een nieuwe wethouder. De laatste zin is het meest daarop van toepassing. Een volgende keer moeten we de reactie deels plaatsen.

 3. Beste Roel van Kleef.
  Was het een gedicht. Of een verhaal met gedachte.
  Maar het is ook ons land. Dus ook mijn land. En mijn opa ploegde, en ploeterde op zijn eigen aangekochte land.
  Ik denk. Jij vertel jou verhaal met een gedachte. En ik het mijne uit realiteit. En ik heb geen verkeerd woord gebruikt. Alleen een nadruk gelegd. Want je bedoel mijn geschreven stukje. Maar ik ga voor een leefbaar en gezellig Sliedrecht. En dat 7 dagen in de week. Wij leven tenslotte in het jaar 2019. En zijn niet zoals velen stil blijven in de middeleeuwen. Toen werkte ze ook 7 dagen in de week. Ik wens de nieuwe wethouder veel succes, en veel gemeende wijsheid toe.

 4. Ik vraag mij af, waarom op zoveel sites, waar gereageerd kan worden(dus ook hier) de kerk en het Christelijk geloof er als het ware altijd met de haren bij getrokken moeten worden?
  Zelfs over zaken, waarmee het onderwerp niets te maken heeft.
  Is dat onkunde of onwil?
  Het “onderwerp”, de nieuwe wethouder, heeft niets te zeggen over winkelsluiting of opening.
  Op welke dag dan ook. De gemeenteraad beslist en de wet heeft het laatste woord.
  Dan kan iedereen weten.

 5. Volgens mij. Ook weer geen voorstander van winkel openingstijden op zondag. Dus maar weer een diepe zucht!!! En als het mooi weer is gewoon weer naar Dordrecht, waar het op zondag wel bruist van gezelligheid. Maar misschien dat dat over een jaartje of 50. Ook op de nieuwe winkelstraat in Sliedrecht kan. (nu nog gewoon de kerk buurt. Met nadruk op kerk.)

 6. Piet, welkom als opvolger van Hans Tanis in Sliedrecht.
  Het zal niet gemakkelijk zijn om de bestuurlijke capaciteiten van je voorganger
  te overtreffen. Maar dat is ook niet nodig.
  Doe je werk vanuit de gedachte: “Ik zal de halmen niet meer zien, noch binden ooit de
  volle schoven, maar doe mij in de oogst geloven.
  Opdat nog in de laatste voor ik weten mag, te zijn een ernstig ploeger op UW landen”.

  Als oud-Nw Lekkerlander doet het me goed, dat vanuit het dorp waar ik opgroeide
  bestuurlijke kwaliteiten naar Sliedrecht komen vanuit “mijn dorp”, dat op bestuurlijk
  gebied al jaren een uitstekende naam heeft.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld