Vermakelijke jubileummusical bij ‘Onze Roeping Getrouw’

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In het kerkgebouw van vrijzinnige geloofsgemeenschap ‘Onze Roeping Getrouw’ aan Kerkbuurt 157 is donderdagavond 31 januari 2019 een musical opgevoerd. De musical werd gespeeld in aanloop naar het 90-jarig jubileum, dat later dit jaar zondag 27 oktober 2019 wordt gevierd.
 
Kees Posthumus (op de rug gezien) maakte bij de eindscène gebruik van het aanwezige publiek. Bijna de gehele kerkenraad kwam naar voren om samen met het publiek een slotlied te zingen. Uiteraard met accordeonbegeleiding van Juul Beerda. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 
 
Het script, het spel en de zang waren van Kees Posthumus. Voor muzikale begeleiding op accordeon zorgde Juul Beerda. De rollen van Roos, Pim, Richard, Bernard en juffrouw Doets werden allemaal ‘gespeeld’ door Posthumus. In het verhaal werd teruggekeken op het 90-jarig bestaan. Er werden bekende musicalliedjes gezongen, voorzien van nieuwe teksten. Liedjes uit o.a. West Side Story, Les Miserables en The Sound of Music.
 
Tekst
Een bekend liedje uit The Sound of Music – dat door het publiek hartstochtelijk werd meegezongen – luidde met aangepaste tekst als volgt:
Do, de do van dominee
Re, de re van religieus
Mi, van midden in de kerk
Fa, fantastisch nuttig werk
So, de so van soberheid
La-, van liedjes tussentijds
Ti, van tien ik zie je zo
En dan ben je weer bij do! 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld