Verkeerslichten kunnen grote stroom verkeer tijdens avondspits niet aan

SLIEDRECHT – Ook vrijdagavond 10 september 2021 stond het verkeer op de Ouverture komend vanaf de snelweg A15 het dorp Sliedrecht in weer muurvast. Het lijkt erop dat de verkeerslichten in Sliedrecht-West de drukte niet aan kunnen en dat levert bijna elke dag chaos op.

Het probleem bij het kruispunt is volgens verschillende inwoners op sociale media tijdens de avondspits niet van vandaag of gisteren. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Verkeer dat vast staat op de Ouverture en later wil afslaan richting Parallelweg loopt vervolgens op de volgende kruising ook vast. Dat levert een geblokkeerde kruising op. Verkeerslichten die op rood en groen overgaan, maar stilstaande auto’s en vrachtwagens. Geen voertuig dat vooruit gaat, want anderen staan weer stil voor de verkeerslichten op de Parallelweg ter hoogte van DéliFrance / kruising op- en afrit A15. Kortom geen verkeerslicht is op elkaar ingespeeld, kruisingen geblokkeerd en dat levert dan een chaotisch beeld op.

10 gedachten over “Verkeerslichten kunnen grote stroom verkeer tijdens avondspits niet aan”

  1. Het lijkt erop dat de verkeerslichten bij Sliedrecht-oost anders ingesteld zijn. Vreselijk wachten voordat je verder mag. Daardoor veel file en oponthoud, wat volgens mij met een goede afstelling veel beter kan.

  2. Zeker Jan, het lijk dat er steeds meer mensen door het rood rijden als je stoplicht op groen spring en je gaat gelijk rijden dan komen er nog auto’s van de andere kant rijden waardoor er van dag of morgen ongelukken gaan gebeuren bij afslag Oost.

  3. @redactie Sliedrecht24;

    Jullie hebben het over viaduct Zwijnskade. Maar deze benoemen als viaduct Sliedrecht-Oost lijkt me logischer. Tussen dit viaduct en de Zwijnskade heet het weggedeelte namelijk Sportlaan. Zwijnskade begint pas na rotonde.

  4. SLIEDRECHT is gewoon vol !! al jaren !! en nu gaat er nog gebouwd worden over het spoor, het watertorenterrein en het Wilhelminakwartier .. gemiddeld komen er dan per huishouden nog eens 2 auto’s bij op onze verouderde en niet voorziene wegen/infrastructuur ga je echt niet oplossen met andere stoplicht afstellingen

  5. Wat Corne zegt. De bottleneck op de A15 richting Gorinchem (3 naar 2 banen) is verplaatst van Papendrecht/Sliedrecht naar het viaduct bij Sliedrecht/Hardinxveld. Voorheen eindigde de file bij afrit Sliedrecht/Wijngaarden en kon je bij de oprit richting Gorinchem redelijk goed wegkomen, ongeacht de volgorde en duur van groen licht. Je kwam aan de voorkant van de file de weg op. Nu moet je juist in de file aansluiten omdat de voorkant van de file bij Hardinxveld is. Niet blij mee.

  6. Niet alleen in Sliedrecht West was het chaos ook in Sliedrecht Oost. Sinds ze daar met de verkeerslichten bezig zijn is het een chaos. Het lijkt dat de verkeerslichten niet goed op elkaar zijn afgestemd waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan

  7. Het is extreem verergerd! Gisteren heb ik er zelfs voor gebeld, de stoplichten deden het ook gewoon niet meer. Het recht doorgaande verkeer kreeg geen groen meer. Dit stroopte dus zo enorm op en betekende dat je door rood moest rijden en hopen dat je geen aanrijding veroorzaakt. Maar anders kwam je er nooit vandaan… Chaos!

  8. De trechter van 3 naar 2 banen op de A15 zit nu bij de afrit Sliedrecht Oost en zal mogelijk meer mensen doen besluiten al bij Sliedrecht West eraf te gaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld