Gereformeerde Kerk start zondag nieuw seizoen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – De Gereformeerde Kerk (PKN) aan de Middeldiepstraat viert zondag 12 september 2021 het begin van het nieuwe kerkelijke seizoen. Ook wel de startzondag genoemd. “Het is een spannende start. We nemen veel bagage mee uit de afgelopen anderhalf jaar die in het teken stonden van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen raakten aan kernelementen van ons kerk-zijn”, licht zaterdag 11 september 2021 dominee Alexander Veerman toe. De dienst begint zondag om 09.30 uur.

Predikant Alexander Veerman kijkt terug op de voorbije maanden: “Het was lastig of onmogelijk om elkaar te ontmoeten, om samen zingend God de eer te brengen of om elkaar fysiek te troosten, te bemoedigen of om samen onze feesten te vieren. Tegelijkertijd hebben we ook op nieuwe manieren vorm gegeven aan vieren en ontmoeten.”

Het thema van deze startzondag is ‘Van U is de toekomst’. Veerman: “In alle onzekerheid is dat ons houvast. God geeft ons een hoopvolle toekomst die ons vandaag rust en perspectief biedt en ruimte maakt voor ons verleden. Daarom durven we in vertrouwen de start van het nieuwe seizoen te vieren.” Het is volgens hem wel een spannende start. “Niet alleen om wat we meedragen en hoe dat onze onderlinge verbondenheid heeft beïnvloed, maar ook om de onzekere toekomst. Hoe kunnen we in de komende periode vorm en inhoud geven aan onze geloofsgemeenschap en aan onze roeping?”, aldus Veerman.

Zondag verder
De startzondag wordt dus begonnen met de viering ‘Van U is de toekomst’. Tegelijkertijd verzorgt de leiding van de kindernevendienst een kinderdienst in de eigen ruimte in de kerk. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn van harte welkom om deze kinderdienst over koningin Esther mee te maken. Aansluitend is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten rond een kopje koffie en thee, zijn er spelletjes voor de kinderen en ruimte voor een wandeling. “Na de lunch – vanwege de coronamaatregelen het verzoek om een eigen lunchpakket mee te nemen – sluiten we om 13.30 uur deze startzondag af met een zangdienst met André de Jager op het orgel”, vertelt Veerman.

Programma
In de komende week zijn er nog allerlei activiteiten bij de Gereformeerde Kerk om de start van het nieuwe kerkelijke seizoen te markeren. Een overzicht: 

  • Maandag 13 september 2021, 14.00 uur: De Diakass-middag. Dat is een gezellige middag voor iedereen die zin heeft om langs te komen. Ook als je geen lid bent van deze gemeente, ben je van harte welkom.
  • Dinsdag 14 september 2021, 20.00 uur: Een verdiepingsavond over de vraag wat de achterliggende periode heeft betekend en hoe de geloofsgemeenschap verder kan gaan.
  • Woensdag 15 september 2021, 08.30 uur: Een ochtendgebed, die open staat voor iedereen die wil bidden. ’s Middags kunnen tekeningen worden ingeleverd en kan er nog getekend worden over ‘Ik geniet van … ‘
  • Donderdag 16 september 2021, 19.30 uur: Een avondgebed. 
  • Donderdag 16 september 2021, 20.00 uur: Er is ruimte om aan te schuiven bij de open zangrepetitie onder leiding van Frans Kooyman. Voor iedereen die van zingen houdt.
  • Vrijdag 17 september 2021, 19.30 uur: Samen wandelen. Het startpunt is de kerk.
  • Zaterdag 18 september 2021, 12.00 – 16.00 uur: Open terras met om 18.00 uur een barbecue voor de kerkelijke gemeente.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld