Open Monumentendag trekt ook niet alledaagse bezoekers

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bij een monumentaal gebouw naar binnen gaan, kan niet dagelijks. Meestal wordt een entree gevraagd of is dat oude pand gesloten en alleen geopend op afspraak of bij activiteiten. Zaterdag 11 september 2021 waren ze geopend en kon worden binnen gekeken. Uit nieuwsgierigheid of oprechte belangstelling en nog gratis ook, want het was tenslotte Open Monumentendag 2021. 

Het thema was ‘Mijn monument is jouw monument’. Ook in Sliedrecht kon een ieder naar binnen. Bijvoorbeeld in de Grote Kerk en zoals hier in het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt of bij de dijksynagoge aan de Rivierdijk. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Er kon worden rondgesnuffeld in het Sliedrechts Museum. Maar ook genoten worden van de organisten in de Grote Kerk en ondertussen ook nog een rondleiding krijgen om wat meer te weten te komen over het kerkgebouw. Wie de joodse gebruiken wilde ervaren, kreeg een toelichting in de dijksynagoge. Zo maar enkele gelegenheden die de deuren zaterdag hebben opengezet voor misschien wel niet alledaagse bezoekers. 

1 gedachte over “Open Monumentendag trekt ook niet alledaagse bezoekers”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld