Verhuizing tennisvereniging gaat niet door

SLIEDRECHT – De verhuizing van tennisvereniging SLTC is van de baan. De gemeente Sliedrecht, SLTC en Stichting Sportaccommodatie Benedenveer (SSB) voerden een onderzoek uit naar de verplaatsing van de Sportlaan naar Benedenveer. Betrokken partijen concludeerden dat het plan niet haalbaar is en te veel risico’s met zich meebrengt. Dat meldt de gemeente dinsdag 20 oktober 2015. 

De staat van onderhoud van de banen en opstallen is slecht en de uitstraling is volgens de gemeente niet meer van deze tijd. De gemeente vindt de locatie, buiten de woonkern, bovendien niet uitnodigend voor tennissers. Voor de gemeente is de huidige locatie niet de meest logische plaats omdat in de toekomst mogelijk de naastgelegen voetbalvelden naar het recreatief knooppunt verhuizen. Daardoor zou het tenniscomplex een eiland vormen in de bedrijvenstrook. Volgens de gemeente is dat stedenbouwkundig en financieel gezien niet passend.

Niet hoopvol
Wethouder Len van Rekom: “We hebben er samen met SLTC en SSB alles aan gedaan om het plan te laten slagen maar we lopen tegen teveel risico’s aan qua financiën en tijd. We blijven uiteraard met elkaar in gesprek maar we zijn niet hoopvol gestemd als het gaat om de toekomst van SLTC.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld