Verheij Infra sluit herbestratingsproject Middenveer af met planten boom

door Hans van der Aa 
SLIEDRECHT – Het project van herbestrating van de gehele wijk Middenveer – dat juni 2019 begon – is vrijdagmiddag 4 december 2020 door aannemer in grond-, weg- en waterbouw Verheij Infra officieel afgesloten door schenking van een boom. In het parkje tussen Middenveer en Bosstoep werd een amberboom aangeplant.

Directeur Jan de Ruiter van Verheij Infra (links) en een medewerker van gemeente Sliedrecht scheppen het plantgat rond de boom vol met grond. Op een paal naast de boom werd een bordje geschroefd met de tekst: Deze boom is geschonken door VERHEIJ INFRA B.V. na de herinrichting van wijk ‘Middenveer’ – 2019/2020. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tijdens de voorbereidingen van gemeente Sliedrecht voor de reconstructie van de wijk is een aantal bomen gekapt. Gemeente Sliedrecht zegde toe om evenveel bomen terug te planten, plús 10% extra. Verheij Infra wilde hier ook een bijdrage aan leveren door in het Plan van Aanpak voor dit project een extra boom te beloven. De boom is zowel een geschenk aan de bewoners als aan de gemeente.

Onderzoek via app
De bewoners van de wijk hadden tijdens de uitvoering van de werkzaamheden de beschikking over de ‘Middenveer App’. Via deze app is een onderzoek aan de bewoners gestuurd waarin ze de favoriete plaats van de ‘bonusboom’ konden aangeven. Dit resulteerde in twee optionele plekken met evenveel stemmen. Gemeente Sliedrecht hakte de knoop door en besloot de boom een plaatsje te geven in het parkje tussen Middenveer en Bosstoep.

Kleurrijke amberboom
De komende jaren zien er veelbelovend uit, de keus is gevallen op een fraaie ‘Liquidambar styraciflua’, een Amerikaanse amberboom. Deze loofboom draagt in het voorjaar frisgroen blad en geeft in het najaar de prachtigste herfstkleuren, wijnrood met gele accenten. Het onderhoud van de boom wordt verzorgd door gemeente Sliedrecht. Verheij Infra hoopt dat iedereen lang kan genieten van deze mooie boom. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld