Gemeente stelt vijfduizend euro beschikbaar voor beste duurzaamheidsideeën

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht daagt alle inwoners, bedrijven en organisaties uit. Er komt een duurzaamheidswedstrijd. Wie het beste idee heeft om Sliedrecht duurzaam te maken en dat kenbaar maakt, maakt kans op een geldprijs. De gemeente doet vrijdag 4 december 2020 een oproep om creatieve ideeën in te leveren. Voor de uitvoering van de beste ideeën is een bedrag van in totaal € 5.000,– beschikbaar.

De juryleden beoordelen de inzendingen. Juryvoorzitter is wethouder Ton Spek (CDA) van Duurzaamheid.  Belangrijk daarbij zijn duurzaamheidsgehalte, praktische uitvoerbaarheid en voordeel voor een breed publiek. (Foto gemeente Sliedrecht)

Slimme manieren om samen energie te besparen. Een plan om de buurt groener te maken. Of om gebruikte materialen een nieuw leven te geven. Het zijn voorbeelden van ideeën om Sliedrecht duurzamer te maken. Ambtenaren en bestuurders mogen ook meedoen, maar maken geen kans op het prijzengeld. Wel kunnen zij een eervolle vermelding verdienen.

Idee toelichten
Het is dus de bedoeling dat veel mensen kunnen profiteren van de uitvoering van het idee. De jury nodigt de beste vijf inzenders uit om hun idee toe te lichten. Op basis daarvan wordt het prijzengeld verdeeld onder de winnaars. De winnaars besteden hun prijs aan de uitvoering en eventuele voorbereiding van hun idee.

Inzenden 
Wie een goed duurzaamheidsidee heeft, moet deze insturen voor maandag 1 februari 2021. Onder de button ‘Doen mee en win!’ op de gemeentelijke website staat meer informatie over de actie en de voorwaarden.

Cadeaubonnen
De gemeente stimuleert mensen ook om met kleine maatregelen in huis bij te dragen aan een duurzame toekomst. Woningeigenaren krijgen daarvoor komende week een cadeaubon in de bus. Met deze bon kunnen zij voor € 45,– energiebesparende producten kopen. Bijvoorbeeld ledverlichting, radiatorfolie of tochtstrips. Deze actie loopt via het Regionaal Energie Loket.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld