Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Vergunning voor aanpak Ouverture / afslag A15

SLIEDRECHT – Het College van B & W van de gemeente Sliedrecht heeft op vrijdag 17 juli 2015 vergunning verleend voor de aanpak van de Ouverture / afslag A15. Dat maakte de gemeente woensdag 22 juli 2015 bekend. 

Door de nieuwe inrichting van het kruispunt Ouverture – A15 kunnen bewoners van Sliedrecht en Papendrecht straks makkelijker en veiliger van en naar de A15. (Foto via Sliedrecht Vandaag / Joop Hartog)

Kruispunt
Bij de Ouverture komt een T-kruising met verkeerslichten die het verkeer van en naar de A15 regelen. Verder komen bij de afrit van de A15 naar de Ouverture drie rijstroken: twee richting Sliedrecht en één richting Papendrecht. Voor verkeer naar de A15 blijft één rijstrook beschikbaar. Om het verkeer tijdens de spits zo goed mogelijk te laten doorstromen, worden de verkeerslichten bij de Ouverture gekoppeld aan twee verkeerslichten op de Parallelweg.

Najaar
Bij de Ouverture is nu nog niets te zien, maar achter de schermen wordt al wel hard gewerkt. De noodzakelijke onderzoeken lopen en de aanbesteding van de werkzaamheden wordt voorbereid. De aanleg van de kruising start medio november 2015. Het kruispunt is uiterlijk medio april 2016 klaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld